Office 365 Enterprise E3 versus Business Premium

Microsoft Office 365 kent verschillende varianten. Waar moet je op letten en waarin verschillen de abonnementen? In dit artikel gaan we dieper in op de zakelijke varianten Office 365 Business Premium en Office 365 Enterprise E3.

Verschillen Business en Enterprise

De verschillende Office 365 varianten kennen een eerste tweedeling in Business en Enterprise. Daartussen bevindt zich nog de ProPlus variant. Het verschil zit hem om te beginnen in het aantal gebruikers. De Business abonnementen zijn geschikt tot 300 gebruikers, de ProPlus of Enterprise varianten zijn geschikt voor een onbeperkt aantal gebruikers.

Ook inhoudelijk verschillen de Business en Enterprise varianten van elkaar. Als gezegd gaan we in dit artikel vooral dieper in op de zakelijke varianten Office 365 Business Premium en Office 365 Enterprise E3.

Business premium versus Enterprise E3

Business Premium

Enterprise E3

Gebruikers

Max 300

Onbeperkt

Office Suite

Outlook, Word, Excel, Powerpoint, OneNote en Access

Outlook, Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Access en Publisher

Services

Exchange Online, Skype, SharePoint en Teamsites

Exchange Online, Skype, SharePoint en Teamsites

On-premise services

Alleen gebruik van de online diensten

Zowel online als ook lokaal toegang tot Office diensten

Koppeling

Geen koppeling mogelijk met CRM/ERP en-of andere bedrijfssoftware

Mogelijk om koppeling te maken met bedrijfssoftware, zoals uw CRM of boekhoudprogramma

Beveiliging

Geen beschikking over beveiligingsoplossingen van Office 365

Volledige beschikking over de beveiligingsoplossingen van Office 365

Virtualisatie

Geen

VDI (Virtual Desktop Infrastructure) en RDS (Remote Desktop Server)

Groepsrechten

Geen ‘Group Policies’

Wel ‘Group Policies’

Office 365 Business Premium

De Office 365 business premium variant is de meest uitgebreide business variant, geschikt tot 300 gebruikers. Het bevat programma’s voor communicatie en samenwerking in de Cloud, zoals Exchange Online, Skype, SharePoint en Teamsites. Plus de volledige Office-suite, waaronder Outlook, Word, Excel, Powerpoint, OneNote en Access.

Office 365 Enterprise E3

De Office Enterprise-varianten zijn vanaf de E3 variant vergelijkbaar met de business varianten, maar dan voor een onbeperkt aantal gebruikers. Een belangrijk verschil is dat het vanaf Enterpriseniveau mogelijk is om koppelingen met bedrijfsapplicaties te maken, zoals jouw CRM, ERP en/of boekhoudprogramma’s.

Vanaf Enterprise E3 hebt je volledige beschikking over de beveiligingsoplossingen van Office 365. Daarmee kan je de gegevens van jouw organisatie effectief beheren, voldoen aan wet- en regelgeving en bewaken of er acties op jouw gegevens zijn uitgevoerd.

Virtualisatie

Nog een essentieel verschil is dat VDI (Virtual Desktop Infrastructure) en RDS (Remote Desktop Server) alléén mogelijk zijn met Pro Plus, Enterprise E3 en E5. De Office installatie kan en mag binnen Office 365 Business Premium niet gebruikt worden in een gevirtualiseerde werkplekomgeving, zoals een VDI of SBC omgeving.

On-premise services

Elke gebruiker met een Office 365 E3 licentie, mag met deze licentie zowel Exchange Online als een lokale Exchange mailbox hebben, SharePoint Online gebruiken, maar ook een lokale SharePoint server benaderen. Allemaal met één Office 365 E3 licentie, zonder dat dus dubbele licenties aangeschaft dienen te worden. Voor Office 365 Business Premium is dat niet het geval; gebruikers mogen dan alléén de online diensten gebruiken.

Groepsrechten

Een laatste, belangrijk verschil is dat de Business-variant geen ‘Group Policies’ (groepsrechten) toelaat. Daar wordt met name gebruik van gemaakt wanneer groepen gebruikers verschillende rechten, beveiligingsinstellingen en/of gebruikersvoorkeuren nodig hebben binnen het netwerk.

Je Office 365 abonnement

Gelet op voorgaande kunnen we stellen dat Office 365 Business Premium eigenlijk vooral geschikt is voor kleinere organisaties. Uiteraard is elke organisatie verschillend en dient over de keuze voor een passend concept altijd goed nagedacht te worden.

We kunnen ons voorstellen dat het kiezen van de juiste Office 365 variant lastig is. VTM helpt jou graag om te bepalen hoe jouw organisatie optimaal gebruik kan maken van de mogelijkheden van Office 365. Neem daarvoor gerust contact op met jouw VTM accountmanager of met onze Business ServiceDesk, via 0174 527 320 of info@vtmgroep.nl

Terug naar overzicht

Office 365 Business Premium vs Enterprise E3

De Modern Workplace gebaseerd op Microsoft 365 is de meest geavanceerde werkplekoplossing die momenteel voor handen is.

Lees meer hierover in de whitepaper Modern Workplace.

Whitepaper modern workplace

Bekijk whitepaper