Mobile Interconnect

Goede bereikbaarheid en optimale samenwerking zijn essentieel bij modern zakendoen. Onder de huidige marktomstandigheden en met het ‘nieuwe werken’ is de behoefte aan betrouwbare en veilige verbindingen met het bedrijfsnetwerk noodzakelijk.

De Mobile Interconnect voorziet in:
1. Mobiele medewerkers gemakkelijk toegang geven tot het bedrijfsnetwerk;
2. Geen VPN software nodig; de authenticatie vind direct plaats op basis van de simkaart;
3. Mogelijkheid om internetgebruik te reguleren met behulp van een mShield (alleen beschikbaar op de mobiele netwerken van KPN en Vodafone);
4. Ook in het buitenland toegang tot al uw gegevens;

Met Mobile Interconnect van VTM is het mogelijk om via de mobiele netwerken van KPN, T-Mobile en Vodafone direct toegang te krijgen tot het IP-VPN netwerk van VTM. Uw eindgebruiker hoeft dus geen aanvullende handelingen uit te voeren om verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk. Het inschakelen van het mobiele apparaat is voldoende. Doordat er een koppeling wordt gemaakt tussen de SIM-kaart en het IP-VPN komt er automatisch een beveiligde verbinding tot stand.

Op de netwerken van KPN en Vodafone is het mogelijk om ook een mShield firewall in te zetten om uw klanten te voorzien van een centrale internetontsluiting.

Inhoud Interconnect
Mobile interconnect wordt geleverd als dienst op uw huidige simkaart. U kunt bij KPN, Vodafone of T-Mobile een mobiel data abonnement afsluiten. Dit abonnement dient te kunnen voorzien in een Mobile Interconnect APN’s zoals beschreven in de technische dienstafbakening.

De Mobile Interconnect dienstverlening levert toegang tot een IP-VPN van VTM. Om de Mobile Interconnect te gebruiken is een mobiel enabled device en de bijbehorende SIM-kaart van KPN, T-Mobile of Vodafone nodig. Deze is niet inbegrepen bij de dienst. Bij gebruik van Mobile Interconnect in combinatie met een smartphone is een smartphone nodig die geschikt is voor 3G of 4G. Mobile Interconnect biedt geen voice- of SMS-functionaliteit, deze wordt door de provider van de SIM-kaart geleverd. VTM levert bij deze dienst geen SIM-kaarten mee, u kunt deze uiteraard wel los bestellen.

De componenten
Om gebruik te kunnen maken van Mobile Interconnect zijn de volgende zaken noodzakelijk, welke niet inbegrepen zijn bij de dienstverlening en u zelf verzorgt:

  • Mobiel enabled apparaat (smartphone/tablet/laptop);
  • Een zakelijk mobiel abonnement van KPN, T-Mobile of Vodafone;
  • Een data abonnement op uw zakelijk mobiel abonnement;
  • Gebruik van de benodigde APNs welke zijn benoemd in dit document is toegestaan bij uw data abonnement;
  • Juist geconfigureerde apparatuur (incl. APN);
  • Verbinding van VTM vanaf uw Back-end / LAN naar de IP-VPN van VTM of een publieke internetverbinding met een NDIX koppeling.

Terug naar overzicht

Deel dit artikel via: