Markten en sectoren waarin VTM actief is

Hoewel VTM een leverancier is van gestandaardiseerde ‘horizontale’ oplossingen zijn er verschillende markten waarin VTM een grote vertegenwoordiging kent. VTM is met name actief in, maar niet beperkt tot, de volgende sectoren:

Finance
De financiële markt is sterk in beweging met betrekking tot 4 belangrijke thema's: techniek, consument, politiek en economie. Dit vraagt om slimme ICT. Hoe gaan klanten, als financiële instellingen (dienstverlener), om met trends en ontwikkelingen zoals mobile commerce, social media, security, Big data en Cloud? VTM helpt klanten om ICT-mogelijkheden optimaal te benutten en tevens te voldoen aan de strenge wet- en regelgeving met topprioriteit binnen de financiële sector.

Onderwijs
In het onderwijs wordt ICT steeds belangrijker. In de klas wordt steeds meer gebruik gemaakt van ICT om mee te gaan met de digitalisering van de samenleving. VTM werkt samen met klanten om het onderwijs te verbeteren. Tevens maakt ICT werkprocessen efficiënter, voorziet werknemers van de juiste informatie en maakt de werkomstandigheden leuker, makkelijker en veiliger.

OV
Naadloze aansluitingen, veilige transportmiddelen en actuele reisinformatie: hiermee behouden OV-bedrijven hun reizigers en trekken nieuwe reizigers aan. Door ICT-mogelijkheden optimaal te benutten biedt het OV meer dan vervoer van halte naar halte. ICT ondersteunt OV-bedrijven om reizigers efficiënt en optimaal geïnformeerd van bestemming naar bestemming te brengen. Tevens maakt ICT de werkprocessen efficiënter, voorziet werknemers van de juiste informatie en maakt de werkomstandigheden veiliger.

Lokale Overheid
VTM is dé innovatieve en vertrouwde ICT-partner van de lokale overheid. Vanuit haar betrouwbare positie geeft VTM mede met partners invulling aan de ontwikkelingen die lokale overheden raken. Dit doet VTM door relevante innovatieve diensten voor de lokale overheid te laten werken. Op het vlak van connectiviteit en ICT diensten maakt VTM mogelijk wat mogelijk moet zijn en méér. Zo worden lokale overheden geholpen om niet alleen te voldoen aan hun verplichtingen maar ook in staat gesteld om op ieder moment, altijd en overal te kunnen (samen)werken.

Retail
De retailmarkt staat onder druk. De concurrentie groeit, het koopgedrag van de consument verandert en het aantal distributiekanalen neemt toe. Wij zijn een belangrijke ICT-speler binnen de retail. Door onze jarenlange ervaring en samenwerking met grote en kleine retailers kennen wij de markt en weten welke ontwikkelingen spelen. Dat ICT fundamenteel is voor de retailer weten wij als geen ander. Daarom investeren wij continue in innovatie op basis van de nieuwste technologieën en bieden wij passende retailoplossingen.

Utilities
De utility branche staat voor de uitdaging om de energie- en watervoorziening duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar te houden. Daarnaast investeren utility-organisaties om vertrouwen en loyaliteit van de klant te houden. Door ICT mogelijkheden optimaal te benutten kan meer geboden worden dan energie en water. ICT helpt gebruikers bewuster om gaan met consumptie van water en energie. Daarnaast maakt ICT de werkprocessen efficiënter, worden werknemers altijd en overal voorzien van de juiste informatie en worden de werkomstandigheden veiliger.

Zorg
Het zorgstelsel transformeert naar een ecosysteem, waarbij zorginnovatie veel meer gericht is op waardecreatie voor zowel de zorgverlener als voor de patiënten. Steeds meer innovaties en nieuwe zorgconcepten vinden beter de weg naar de (zorg)markt. Gelet op deze transitie en de ontwikkelingen in de vraag is het belangrijk om als organisatie een fundament neer te zetten om innovatieve zorgconcepten en de daarbij behorende technologieën te kunnen implementeren. VTM levert een bijdrage om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden voor iedereen. ICT draagt bij om de zorg voor alle Nederlanders toegankelijk en kwalitatief op peil te houden. Innovatieve diensten waarmee zorgaanbieders worden ontlast en die betere zorg oplevert.

 

Terug naar overzicht

Deel dit artikel via: