Managed App Matrix

Door het beheer van de werkplek over te dragen aan VTM bent u altijd verzekerd van een hoge beschikbaarheid van de systemen en professionele ondersteuning van VTM. De praktijk is echter dat de gebruikerservaring van de eindgebruiker naast het systeem ook sterk afhankelijk is van een goede werking van de applicaties welke zijn geïnstalleerde op deze werkplek.

Hoewel u als klant in eerste instantie zelf verantwoordelijk bent voor de benodigde applicaties, bijbehorende licenties, functioneel en technisch beheer van de applicaties voorziet VTM in een standaard aanvullende dienstverlening bij afname van VTM Grip voor wel bekende applicaties. Deze applicaties zijn derhalve opgenomen in de “Managed App Matrix”, hier vindt technisch beheer plaats door VTM. U blijft zelf verantwoordelijk voor de inbreng/aanschaf van de juiste applicatie licenties (eventueel via VTM), functioneel beheer, gebruikersinstructies en het juiste gebruik van de applicaties.

VTM beperkt zich tot het beschikbaar maken van de applicatie op de werkplek.

Microsoft Office Suite Overige applicaties
Microsoft Word Adobe Acrobat Reader
Microsoft Excel Microsoft Teams
Microsoft Powerpoint Microsoft Edge (browser)
Microsoft Outlook Teamviewer
Microsoft Onedrive Google Chrome (browser)
Microsoft Onenote

Klantspecifieke applicaties

In veel gevallen word bij de dienstverlening overeengekomen om ook het technisch beheer van bedrijfspecifieke applicaties te ondersteunen vanuit VTM. Denk hierbij aan lokale installaties van systemen als Syntess en Exact. In dit artikel leest u hoe wij hiermee omgaan.

Het verschil tussen functioneel, applicatie- en technisch beheer

Deze termen worden soms door elkaar gebruikt, maar er zijn duidelijke verschillen. In dit artikel leggen we uit wat de termen betekenen. Vanuit haar IT dienstverlening heeft VTM over het algemeen de rol van Technisch Beheer bij haar klanten.

Terug naar overzicht

Applicatie beheer