KPN Mobiel - het beste netwerk van Nederland

Topnetwerk van KPN

De 9 miljoen gebruikers op KPN’s mobiele netwerk mogen een topnetwerk verwachten qua snelheid, capaciteit, bereik en betrouwbaarheid. KPN werkt 24 uur per dag en 365 dagen per jaar om die topkwaliteit te garanderen en deze steeds verder te verbeteren.

Snelheid

In januari 2014 hebben is de snelheid voor het grootste gedeelte van de KPN klanten op het 3G/UMTS netwerk verhoogd naar de maximale snelheid en daarmee de gemiddelde snelheid van mobiel internet. Nu het 4G netwerk bijna compleet is, kun je genieten van een nog hogere snelheid. Niet alleen in grote steden snel mobiel internet, maar altijd en overal contact met je eigen netwerk. Thuis, op het werk, onderweg en bij evenementen. Dat is voor KPN erg belangrijk. Daarom streeft KPN naar de hoogste gemiddelde downloadsnelheid van Nederland.

Capaciteit

Met zo’n 9 miljoen gebruikers heeft KPN het grootste mobiele netwerk van Nederland. Dat stelt hoge eisen aan de kwaliteit en capaciteit van het netwerk en de mensen die er werken. Door KPN's jarenlange ervaring en de expertise van deze mensen is de snelle groei van het aantal gebruikers en het bijbehorende mobiele (data)verkeer geen probleem. KPN is immers al meer dan 125 jaar gewend aan het beheren van grote netwerken.

Bereik

KPN heeft antennes op duizenden locaties in heel Nederland, om een optimaal bereik te garanderen. Waar je ook bent, je netwerk is altijd binnen bereik. In de grote steden, maar ook daarbuiten. Op bruggen, snel- en spoorwegen. Zelfs ondergronds in de Schipholtunnel en in het hoogste gebouw van Nederland: de 165 meter hoge Maastoren in Rotterdam. 

Betrouwbaarheid

KPN monitort zijn mobiele netwerken 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Zo zijn storingen snel opgelost en is de kans op een verbroken verbinding klein. KPN bewaakt de kwaliteit en performance van de netwerken continu vanuit het Network Operations Center in Hilversum. Verstoringen en alarmen worden zo direct opgepakt en opgelost. Zo realiseert KPN een robuust en betrouwbaar mobiel netwerk.

Hoe gaat KPN om met internetverkeer?

Netneutraliteit is een actueel onderwerp in Nederland en Europa. Via onderstaande link kom je op de informatie pagina van KPN omtrent netneutraliteit. Hierin staat hoe KPN met het internetverkeer omgaat, zodat je onbezorgd deze diensten kunt gebruiken.

Mobiele feitjes

  • Tijdens de jaarwisseling 2013-2014 verwerkte KPN probleemloos bijna 7,5 TB (7500 GB) dataverkeer, 5 miljoen gesprekken en 8,5 miljoen sms'jes.
  • In oktober 2010 genereerden smartphones voor het eerst meer mobiele data op KPN’s mobiele netwerken dan notebooks met een Dongel.
  • Wereldprimeur UMTS op zee: sinds eind 2009 biedt KPN UMTS op zee. Tot 90 kilometer bereik voor de kust bij Rotterdam. Fun voor de pleziervaart en een must voor de zakelijke scheepvaart.
  • De gemiddelde kans op een verbroken verbinding in het KPN-netwerk is 0,4%. Dat is slechts 4 op de 1000 (!) mobiele gesprekken.
  • Hoor je de melding: ‘De mobiele verbinding is om radiotechnische redenen verbroken’? Dan is dat geen verbroken verbinding in jouw netwerk, maar in het netwerk van degene met wie je belde.

Terug naar overzicht

Deel dit artikel via: