Kostbare tijd besparen middels API’s

Digitalisering en automatisering zijn termen die we de laatste tijd veel horen. Werkzaamheden worden meer en meer geautomatiseerd en geborgd binnen systemen. Een API is een manier om werkzaamheden te automatiseren en kostbare tijd te besparen.

Wat is een API?

API staat voor Application Programming Interface. Het zorgt ervoor dat verschillende software applicaties met elkaar communiceren. Zodoende maken API’s mogelijk dat software applicaties gegevens met elkaar delen. Eigenlijk elke keer dat je LinkedIn opent of een bericht stuurt op je telefoon maak je gebruik van een API. Het besturingssysteem van jouw telefoon communiceert namelijk met de apps op jouw telefoon.

Hoe kan een API mijn organisatie verder helpen?

Organisaties hebben in veel gevallen aparte systemen voor verschillende leveranciers waar producten of diensten besteld moeten worden. Maar in veel gevallen werken deze systemen niet samen, waardoor kostbare tijd verloren gaat. Denk aan bestellingen die niet terug te vinden zijn in jouw centrale softwarepakket. Twee voorbeelden van softwarepakketten zijn AFAS en Microsoft Dynamics.

API’s maken het mogelijk om deze bestellingen te verwerken in jouw centrale softwarepakket. Hierdoor is het mogelijk om menselijke handelingen te automatiseren en kostbare tijd te besparen.

Terug naar overzicht

Heb jij in jouw organisatie veel administratieve handelingen, bestellingen of andere terugkerende activiteiten?


Wij hebben veel bedrijven geholpen op het gebied van optimalisatie en automatisering. Vul onderstaand contactformulier in en één van onze consultants neemt contact met je op.

* verplichte velden