IT Beveiligingstest

De grenzeloze organisaties van tegenwoordig veranderen en krijgen te maken met nieuwe uitdagingen. Een toenemend aanbod van IT-producten voor consumenten en een groeiend aantal medewerkers die gebruikmaken van mobiele technologie (zowel binnen als buiten het kantoor) zorgen voor nieuwe mogelijkheden, maar ook nieuwe bedreigingen voor de veiligheid. Netwerkgasten, aannemers, medewerkers en partners hebben allemaal een verschillend toegangsniveau nodig. Tegelijkertijd zorgen hackers, botnets, spam, phishing en trojanvirussen voor hun eigen problemen.

Hackers en andere kwaadwillenden hebben het vaak niet eens specifiek op uw organisatie gemunt. Sterker nog: de meeste hackers kennen uw organisatie helemaal niet. Zij maken er een sport van om de beveiliging van uw website en ICT-infrastructuren te omzeilen. Uw bedrijf kan een toevallig slachtoffer zijn: zodra hackers opvangen dat bepaalde systemen waarmee websites worden gemaakt lekken bevatten, gaan ze op zoek. Ze komen dan wellicht uw website tegen en breken in. In dit geval, maar ook bij gerichte aanvallen, kan de inbraak grote gevolgen hebben, zeker als gevoelige informatie op straat komt te liggen. Uw bedrijf loopt dan financiële schade én imagoschade op.

Voorkomen is beter dan genezen: met een veilige website, goed geïnstrueerd personeel en waterdichte ICT-infrastructuren houdt u hackers buiten de deur.

Type IT-beveiligingstesten

De soorten IT-beveiligingstesten zijn terug te brengen tot: vulnerability assessment, penetratietest en red teaming. De eerste test gaat in op het in kaart brengen van geverifieerde zwakheden. De tweede en derde test gaan een stap verder door de gevonden zwakheden daadwerkelijk uit te buiten. Bij red teaming is het arsenaal aan toegestane middelen onbeperkt, terwijl dit bij een penetratietest zich beperkt tot een bepaalde scope.

Benieuwd of uw bedrijf afdoende beveiliging heeft? Wij testen het graag.

Terug naar overzicht

Deel dit artikel via: