iPhone gegevens overzetten via iTunes


iPhone gegevens overzetten via iTunesStap 1: Nieuw toestel voorzien van laatste software

Een iPhone uit de doos is vaak al een tijdje onderweg. Hierdoor is deze vaak nog niet voorzien van de laatste software. Dit is wel nodig om alles over te kunnen zetten. Het is dus belangrijk om dit eerst te doen.

 1. Open iTunes en sluit het ‘nieuwe’ apparaat aan op de computer. Terwijl u dit doet houdt u de onderste volumeknop en vergrendelknop vast. In het scherm komt dan het Apple iTunes logo met een kabel. Zodra u dit ziet kunt u de toetsen los laten.
 2. Op uw iTunes scherm komt de vraag of u uw toestel wilt bijwerken of herstellen. Klik hier op bijwerken. Uw toestel werkt dan bij naar de laatste software.

Handige links:
https://www.wikihow.com/Hard-Reset-an-iPhone
https://support.apple.com/nl-nl/HT201252


Stap 2: Reservekopie maken

Een reservekopie maken betekent letterlijk een kopie van uw huidige toestel. Er zijn twee keuzes; mét wachtwoord of zonder wachtwoord. Met wachtwoord zullen ook alle wachtwoorden worden meegenomen van de mail etc. Vergeet alleen niet uw wachtwoord op te schrijven anders zal er in de toekomst geen reservekopie gemaakt kunnen worden!

 1. Koppel uw oude toestel aan de PC.
 2. Op uw toestel komt een pop-up bericht met de vraag of u uw computer wilt vertrouwen. Klik op ‘Vertrouw’ en voer uw toegangscode van het toestel in.
 3. Wilt u al uw wachtwoorden meenemen naar uw nieuwe toestel, dan kunt u ervoor kiezen om uw reservekopie te coderen. Klik dan op het vinkje ‘codeer iPhone – reservekopie’. Er moet vervolgens een wachtwoord gemaakt worden. Denk hieraan iets makkelijks zoals: 0000 of 1234.
 4. Klik daarna op ‘Maak reservekopie’. Boven in het iTunes scherm begint een blauw balkje te lopen. Dit balkje geeft aan hoe ver de reservekopie is. Dit kan wel even duren.
 5. Zodra de kopie klaar is stopt het blauwe balkje met lopen en staat onderin bij iTunes hoe laat de laatste reservekopie gemaakt is.

iPhone gegevens overzetten via iTunes
Handige link:
https://support.apple.com/nl-nl/HT203977


Stap 3: Reservekopie terug zetten

 1. Plaats uw simkaart in uw nieuwe toestel en ontgrendel deze.
 2. Open iTunes op uw computer waar net de reservekopie op gedraaid is. Sluit uw nieuwe toestel aan.
 3. Selecteer de iPhone wanneer deze in iTunes verschijnt. Als het apparaat niet wordt weergeven in iTunes klikt u op ‘zet reservekopie terug’ en kunt u daar het toestel aanklikken.
 4. Kijk goed of u de juiste kopie kiest. En klik op herstel. Nu is het wachten tot het proces voltooid is.
  iPhone gegevens overzetten via iTunes
 5. Heeft u een wachtwoord op uw reservekopie gezet, dan vraagt hij deze nu. Voer het wachtwoord in en u ziet vanzelf dat de reservekopie begint met terugzetten.
 6. Houdt het apparaat verbonden aan uw computer totdat hij opnieuw is opgestart en aangeeft dat de synchronisatie voltooid is.
 7. Zodra de computer aangeeft dat hij is voltooid, dan kunt u uw toestel loshalen. Doorloop nu de laatste instellingen op het toestel zelf en wacht tot al uw apps gedownload zijn.


Veel plezier met uw nieuwe iPhone!

 

Terug naar overzicht

zet terug vanaf reservekopie

Deel dit artikel via:

U kunt deze beschrijving ook downloaden als PDF


iPhone gegevens overzetten via iTunes

Klik hier voor
iPhone gegevens overzetten via iTunes

Volgende

iPhone gegevens overzetten via iCloud
iPhone gegevens overzetten via iCloud