Instructie eindgebruiker voorbereiding bij migratie van de werkplek

Binnenkort wordt uw PC en uw persoonlijke data gemigreerd. Hierover heeft u al of, krijgt u binnenkort nog apart informatie. Haal in ieder geval uw persoonlijke spullen van uw beeldscherm en PC, zodat deze tijdens het verplaatsen en behandelen niet beschadigen en/of kwijtraken.  

Omdat u of een geheel nieuwe PC krijgt of uw ‘bestaande’ PC krijgt een geheel nieuwe installatie, zullen alle bits en bytes op uw PC na de migratie anders zijn. Natuurlijk zorgen we ervoor dat de programma’s waar u mee werkt weer op de PC beschikbaar zijn, maar desondanks zult u de eerste weken moeten wennen aan waar alles nu precies staat. Het duurt een aantal weken voordat de routines die u nu heeft weer zijn opgebouwd op de nieuwe PC.  

Desondanks kunnen we voorafgaand aan de migratie een aantal dingen doen om de overgang zo geleidelijk en soepel mogelijk te laten verlopen. Vanuit onze zijde zullen we programma’s weer beschikbaar maken, toegang tot gedeelde schijven geven en printers opnieuw koppelen, er zijn echter ook zaken welke u zelf dient te regelen. Hieronder krijgt u een beknopt overzicht van die dingen die u zelf kunt doen: 

  1. Uw bureaublad 

Maak een screenshot van uw Bureaublad (Ingedrukt houden van de toets Ctrl gevolgd door Print Scrn), daarna kunt u dit plakken in bijvoorbeeld een Word document en printen. Zodoende kunt u onthouden hoe uw Bureaublad er nu uitziet. Na de migratie is de desktop namelijk leeg op een aantal standaard icoontjes na. Als u een screenshot heeft van uw bureaublad kunt u na de migratie uw bureaublad weer snel zo inrichten zoals die voor de migratie was. 

  1. Uw Internet Explorer favorieten 

Deze favorieten worden voor u veilig gesteld. In de nazorg kan u iemand van het Nazorgteam vragen om deze weer op de juiste plaats te zetten.  

  1. Veiligstellen van lokale data. 

Data die u op uw c: schijf (dit is de harde schijf van je PC-kast / laptop) heeft staan moet u zelf veiligstellen. Als u ooit bewust data op C: heeft gezet zult u zelf wel weten waar u dat heeft gedaan. Er zijn een aantal bestanden die misschien op C: staan zonder dat u zelf in de gaten heeft dat het er staat. Een voorbeeld daarvan zijn zogenaamde pst-files (*.pst). Deze bestanden zijn archief bestanden van Outlook. Er zijn twee manier om deze te ontdekken.  

  1. In uw outlook kunt u 1 of meerdere Persoonlijke mappen hebben. Als deze er zijn (die kunnen ook een andere zelf gekozen naam hebben), selecteer de Persoonlijke map met uw rechtermuis toets en kies eigenschappen voor Persoonlijke mappen. Er verschijnt een dialoog venster waar u een knop Geavanceerd in hebt. Klik op deze knop en er opent een dialoog venster met informatie over deze Persoonlijke map., in de Bestandsnaam regel ziet u de locatie van deze zogenaamde pst file. Als deze pst file op de C: schijf staat, ga dan naar de Bestandsverkenner en maak een kopie van het bestand op een USB-Stick of op de L: schijf. Herhaal dit voor alle andere Persoonlijke mappen. 
  1. Zoeken van bestanden op de C: schijf 

Ga naar de bestandsverkenner en Klik met uw rechter muis op de C: schijf. Het volgende menu verschijnt. Kies voor Zoeken (search) en vul in het eerste veld *.pst in 

Terug naar overzicht

Deel dit artikel via: