Instellingen beheerportal ten gunste van Telfort BelAssistent

[ informatie voor beheerders ]

Er is een nieuwe versie (2.2.0) van de Android en iOS BelAssistent. In het geval van iOS betreft het een update, in het geval van Android betreft het een volledig nieuwe versie. Woensdag 8 augustus staat de nieuwe versie in de stores.

Om een soepele installatie van de BelAssistent versie 2.2.0 te bewerkstelligen, doet u er als beheerder verstandig aan om vóór het installeren de e-mailadressen van gebruikers toe te voegen in de beheerportal.

Ons advies is deze informatie goed te lezen, om een soepele uitrol van de versie-update te bewerkstelligen.

Impact iOS

iOS gebruikers draaien al op de nieuwe “core”. Opnieuw inloggen is niet nodig. Alle huidige instellingen blijven behouden. De impact is minimaal.

Impact Android – opnieuw inloggen

Voor de Android versie is de impact groter. Omdat de "core" van de app volledig is vernieuwd, moeten alle Android-gebruikers éénmalig opnieuw inloggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord. Alle huidige instellingen blijven wel behouden.

Mailadressen in webbeheer

Zorg er als beheerder voor dat u via WebBeheer de e-mailadressen van gebruikers heeft vastgelegd. Stel dit in voor alle mobiele gebruikers.

Log hiervoor in op de beheer portal, via  https://webbeheer.tfzvoip.nl/

Ga vervolgens naar:  >>  Telefooncentrale  >>  Gebruikers  >>  de gebruiker selecteren  >>  e-mailadres van de gebruiker toevoegen  >>  Opslaan

Wanneer gebruikers hun Gebruikersnaam en Wachtwoord zelf al/nog weten, dan kan daarmee direct ingelogd worden. Weet men zijn of haar gebruikersnaam of wachtwoord niet, dan kunnen gebruikers zelfstandig via de ‘wachtwoord vergeten’ functie in de app een nieuw wachtwoord aanvragen. Het nieuwe wachtwoord ontvangen zij via het mailadres dat bij hun profiel staat in de beheerportal.

Staan de mailadressen niet in de portal, dan kan het zijn dat gebruikers hun juiste inlog-gegevens niet meer weten of niet bij de hand hebben.

Nieuwe functionaliteiten in versie 2.2.0

• 'Het Hoofdscherm', 'Recent', 'Contacten' en 'Gespreksbediening' zijn voortaan direct toegankelijk. Wanneer u op 'Instellingen' klikt, dient u in te loggen.
  • Opstarten vanuit de achtergrond is sneller geworden.
  • Een VastMobiel Integratie gebruiker kan kiezen op welk toestel een gesprek naar het vaste of mobiele nummer wordt afgeleverd.
  • Mogelijkheid om per doorschakeloptie (Bezet, Geen antwoord en Niet bereikbaar) een apart telefoonnummer in te stellen.
  • Bij telefoonnummer velden (o.a. bij doorschakelen) kan een nummer uit de contacten lijst worden gekozen.
  • Diverse kleine aanpassingen en bugfixes.

Aandachtspunten

Er zijn twee functionaliteiten die niet in de nieuwe app zitten:

• Do Not Disturb (DND)
    Het is in de app mogelijk om een gebruiker in ‘DND’ modus te zetten (‘Doorschakelen alle gesprekken’ > ‘Afwijzen’. De ‘precense’ van de gebruiker wordt echter niet aangepast (o.a in InVerbinding, Receptionist- en DesktopIntegratie software). In de volgende release moet deze functionaliteit wel beschikbaar zijn.
  • Keuze tussen vaste bedrijfs- en doorkiesnummer
    De keuze tussen het vaste bedrijfs- en doorkiesnummer is in de nieuwe app niet beschikbaar. BroadSoft heeft aangegeven dat deze functionaliteit in de nabije toekomst ook niet ontwikkeld gaat worden.