iCloud leegmaken

Heb je ook alwéér een melding ontvangen op je iPhone dat de iCloud vol zit? En nee, je wilt niet jouw abonnement upgraden. Daarom geven wij graag enkele tips voor het leegmaken van jouw iCloud. Zo heb je snel weer genoeg ruimte.

Wat is iCloud ook alweer?

iCloud is de clouddienst van Apple, die onlosmakelijk is verbonden met jouw iPhone. Belangrijke informatie, zoals contactgegevens en je gebruikersgegevens van je iPhone worden hierin opgeslagen. Handig, want zo ben je dus nooit meer een telefoonnummer kwijt en hoef je bij het overstappen niet alle telefoonnummers zelf over te zetten.

Maar je kunt ook andere dingen opslaan in de iCloud, zoals documenten, app-informatie, foto’s, video’s en andere bestanden. Handig, want je kunt van alles opslaan in jouw iCloud, en vervolgens heb je dat via je iPhone, iPad of icloud.com tot je beschikking.

Hoeveel ruimte heeft jouw iCloud?

Standaard 5 GB. Kom je daarmee niet uit, dan kun je extra ruimte bijkopen.

Je kunt een maandelijks opzegbaar abonnement nemen voor extra opslagruimte op je iCloud. Handig als je bijvoorbeeld van al je snapjes, selfies en foto’s een back-up wil hebben.

iCloud leegmaken: zo doe je dat

Door een paar instellingen aan te passen kun je voor een heel groot deel je iCloud leegmaken.

iCloud leegmaken in 8 stappen:

1. Open het instellingenmenu van je iPhone.
  2. Druk bovenaan op je naam.
  3. Druk op iCloud.
  4. Druk op Beheer opslag.
  5. Je ziet nu hoeveel ruimte je nog hebt en hoeveel ruimte elke app in beslag neemt.
  6. Druk op de app waarvan je de bestanden uit je iCloud wilt halen.
  7. Druk op Verwijder documenten en gegevens.
  8. Je iCloud wordt nu leeggemaakt. Althans: de bestanden van de app of functie worden verwijderd. Bij Foto’s krijg je nog dertig dagen de tijd om de foto’s uit de iCloud te downloaden. Doen dus, als je ze niet kwijt wil raken!