Hacker Alert (Honeypot)

De Hacker Alert (Honeypot) ook wel Canary genoemd is een (virtueel) apparaat dat in het netwerk geplaatst wordt. Het doel van dit apparaat is om alleen te monitoren totdat iemand een verbinding maakt. In normale situaties zal niemand namelijk ooit naar dit apparaat verbinden.

De Hacker Alert is een systeem dat zich bewust kwetsbaar opstelt voor virussen en andere aanvallen. Door de vergaarde informatie te analyseren, kan de verspreiding van de virussen mede worden tegengegaan en kan een eventuele aanval snel gedetecteerd worden.

De meldingen van de Hacker Alert worden direct doorgegeven aan het security operations center (SOC) van VTM en zichtbaar gemaakt in het dashboard. Hierbij word je voorzien van relevante informatie over de indringer zoals IP-adres, poort, ingevoerde gegevens en het gebruikte protocol.

Resultaat

VTM geeft op een geautomatiseerde, eenvoudige en betaalbare wijze inzicht in jouw netwerk activiteiten.


Eenvoudige installatie

Het installeren van de Hacker Alert (Honeypot) is eenvoudig. We hebben slechts een paar gegevens van je nodig om de Honeypot veilig te kunnen configureren.

Nadat de Honeypot geconfigureerd is wordt deze fysiek of virtueel uitgeleverd en in het netwerk geplaatst. Daarna heb je er geen omkijken meer naar; de Honeypot zet zelf een beveiligde verbinding op met het Security platform. Wij controleren of de Honeypot online is en verzorgen alle noodzakelijke patches en updates.

VTM Grip l Enterprise
Binnen VTM Grip l Enterprise is een virtuele Hacker Alert voorzien. Indien nodig kan VTM ook een probe leveren waar deze op geïnstalleerd kan worden indien je zelf niet over de benodigde hardware beschikt.

Terug naar overzicht

Deel dit artikel via:

Cybersecurity

Jouw digitale veiligheid is onze core business

De Cybersecurity diensten van VTM faciliteren in het meest veilige gebruik van jouw informatie en communicatiediensten.

Cybersecurity van VTM