FAQ Veelgestelde vragen - Mobiele communicatie unit

De Mobiele Communicatie Unit van VTM is een noodvoorziening waarmee ouderen kunnen videobellen met het thuisfront en zo toch in contact kunnen blijven met hun dierbaren.

Hoe kom ik aan een Mobiele Communicatie Unit?
Update: Alle door VTM beschikbare communicatie units zijn inmiddels toegekend en geleverd.

Wat kost de Mobiele Communicatie Unit?
Niets. U krijgt deze in bruikleen van VTM zonder kosten. De kosten voor materialen, arbeid (uren), de internet verbinding en het communicatie platform worden gedragen door VTM en KPN.

Hoelang krijg ik de Mobiele Communicatie Unit tot mijn beschikking?
Er is geen begin/einddatum bepaald bij dit project. We proberen zolang als het nodig is zorginstellingen te ondersteunen. Er is echter geen verplichting van VTM om dit te blijven doen. Goed overleg staat hierbij voorop.

Wat moet ik zelf regelen?
Het enige dat u zelf dient te regelen is een stroompunt. Alle apparatuur, montage middelen, een internet verbinding via 4G en het communicatie platform worden door VTM geregeld.

Hoeveel MCUs zijn er beschikbaar?
Er worden 10 MCUs (units) gerealiseerd. Binnen één week nadat de aangescherpte overheidsmaatregelen bekend zijn geworden (19-03-2020)  moeten alle 10 de units beschikbaar zijn. De eerste is zaterdag 21 Maart 2020 al geplaatst.

Waarom gebruiken jullie Zorg Messenger van KPN in plaats van Skype, WhatsApp of Facetime?
Bij de Zorg Messenger applicatie van KPN heeft u als zorg professional de regie. U beheert de gebruikers, contactpersonen en initieert de video verbindingen. Externe gebruikers kunnen geen telefoon of video gesprekken initiëren. Zo voorkomt u dat er op willekeurige momenten word ingebeld of dat een videogesprek van een patiënt word verstoort door externe contactpersonen of familieleden welke inbellen.

Het scherm van de iPad (tablet) zie ik niet op het LCD/TV scherm, hoe komt dit?
Controleer op de kabel tussen de iPad en het scherm goed bevestigd zit en kijk in welke HDMI ingang deze kabel op de TV zit. Selecteer vervolgens via de meegeleverde afstandbediening de juiste HDMI ingang op het scherm.

Zorg Messenger voor zorgprofessionals

Zorg Messenger van KPN is een totaaloplossing voor veilige digitale communicatie in de zorg. Kijk voor meer informatie over Zorg Messenger op Zorg Messenger voor zorgprofessionals.

 

Terug naar overzicht

Volgende

Zorg Messenger 3
Registreren KPN Zorg Messenger