Enterprise Mobility Management (EMM)

Enterprise Mobility Management (EMM) biedt één centrale omgeving waarin zowel de apparaten zelf, de applicaties die erop draaien als de toegang tot data zijn te configureren, beveiligen en beheren.

De manier waarop we werken is de afgelopen jaren compleet veranderd. Naast smartphones behoren tablets, laptops en andere mobiele apparaten geregeld tot de standaarduitrusting van werknemers. De beveiliging van al deze devices is een stuk complexer geworden.

Enterprise Mobility Management (EMM) is een oplossing om de mobiele apparaten van werknemers op afstand te beveiligen. Om ons werk zo efficiënt mogelijk te kunnen doen, willen we het liefst op elke plek toegang tot dezelfde bedrijfsapplicaties. De kans groeit daarmee dat gevoelige informatie of data op straat belandt. Met Enterprise Mobility Management worden dergelijke risico’s ingedamd, en verbeter je de beveiliging van aparaten en bedrijfsinformatie.

Eén centrale omgeving

EMM biedt één centrale omgeving waarin zowel de apparaten zelf, de applicaties die erop draaien als de toegang tot data zijn te configureren, beveiligen en beheren. Ook in het kader van de AVG moet je kunnen aantonen verantwoord met data om te gaan. EMM zorgt voor grip hierop.

Tools om te beveiligen en beheren

EMM begint bij een inventarisatie. Welke apparaten gebruiken medewerkers op dit moment? Tot welke data geven die nu toegang? En waar bevinden zich de grootste risico’s? Een duidelijk beveiligingsbeleid helpt beveiliging te verbeteren en risico’s in te dammen. Met een duidelijk beleid kader je af wat is toegestaan en wat niet. EMM-software biedt de juiste tools om dit beleid te handhaven en te controleren.

Zo wordt op elk apparaat een afgeschermde omgeving geïnstalleerd, waarin alle bedrijfsapps en -data worden geplaatst. Op persoons- of profielniveau is te bepalen welke toegangsrechten iemand krijgt en welke belangrijke veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Denk aan Multi Factor Authentication en de verplichting om te e-mailen via een VPN-verbinding. En wanneer iemand uit dienst treedt, of iemand verliest zijn telefoon of een laptop of telefoon wordt gestolen, dan is de toegang op afstand weer in te trekken.

Balans tussen security en gebruikersgemak

Belangrijk is om de juiste mix te vinden tussen veiligheid en gebruikersgemak. Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat veiligheid en gebruikersgemak inmiddels heel goed samengaan.

Waar men nog wel eens veronderstelt dat een mobiel besturingssysteem zoals iOS virus- en malware-proof is, verdient dit thema alsnog voldoende aandacht. Naast identificeren en beschermen om de kans op een cyberaanval te verkleinen is detectie een cruciaal onderdeel. Op die manier kun je sneller doorpakken naar reageren en herstellen en zo de gevolgschade minimaliseren. Enterprise Mobility Management zorgt voor de benodigde technologie en processen om die risico’s zo klein mogelijk te maken en het gebruikersgemak te maximaliseren.

 

Terug naar overzicht

beschermen en beveiligen mobiele telefoon

Deel dit artikel via:

Whitepaper Cybersecurity

Whitepaper Cybersecurity

Digitale veiligheid raakt alle facetten van jouw organisatie. Goede cybersecurity is dan ook van levensbelang voor jouw organisatie! Deze whitepaper gaat dieper in op welke oplossingen van meerwaarde zijn voor jouw organisatie.

Bekijk de whitepaper

Volgende

Cybersecurity
Basisscan Cyberweerbaarheid