Een Bluetooth-apparaat koppelen in Windows 10

Je kunt allerlei soorten Bluetooth-apparaten koppelen met jouw pc. Denk aan een toetsenbord, muis, koptelefoons, luidsprekers, en nog veel meer. Om dit te kunnen doen, moet jouw pc Bluetooth hebben.

In sommige pc's, zoals laptops en tablets, is Bluetooth ingebouwd. Als dat bij jouw pc niet het geval is, kun je een USB-Bluetooth-adapter via de USB-poort aansluiten op jouw pc, zodat jouw pc ook over Bluetooth beschikt.

Controleer voordat je begint of jouw Windows 10-pc ondersteuning biedt voor Bluetooth. Zie voor meer informatie over het controleren Bluetooth-problemen in Windows 10 oplossen of Een apparaat toevoegen aan een Windows 10-pc.


Bluetooth inschakelen

Wanneer je hebt gecontroleerd of jouw Windows 10-pc ondersteuning biedt voor Bluetooth, moet je deze inschakelen. Dit gaat als volgt:


Selecteer in Instellingen

Start  ->  Instellingen  ->  Apparaten  ->  Bluetooth en andere apparaten  ->  en schakel Bluetooth in


In het actiecentrum

Je vindt het actiecentrum naast de tijd en datum op jouw taakbalk. Selecteer op de taakbalk actiecentrum en selecteer vervolgens Bluetooth om het in te schakelen. Als de functie is uitgeschakeld, wordt deze mogelijk weergegeven als Niet verbonden.

Als je Bluetooth niet ziet in het actiecentrum, kun je dit als volgt wijzigen:

 • Vouw snelle acties uit. Selecteer op de taakbalk actiecentrum  ->  Uitvouwen. Hier moet Bluetooth worden weergegeven. Dit wordt weergegeven als Bluetooth of Niet verbonden.
 • Voeg Bluetooth toe aan actiecentrum. Selecteer Start  ->  Instellingen  ->  Systeem  ->  Meldingen en acties  ->  Snelle acties.
  Ga naar Snelle acties toevoegen of verwijderen en schakel Bluetooth in.


Een Bluetooth-headset, luidsprekers of ander audioapparaat koppelen

 1. Zet jouw Bluetooth-audioapparaat aan en zorg dat het zichtbaar is. De manier waarop je het apparaat zichtbaar maakt, is afhankelijk van het apparaat. Controleer het apparaat of ga naar de website van de fabrikant voor meer informatie.
 2. Selecteer op jouw pc Start  ->  Instellingen  ->  Apparaten  ->  Bluetooth en andere apparaten  ->  Bluetooth of ander apparaat toevoegen  ->  Bluetooth.
  Kies het apparaat, voer eventuele aanvullende instructies uit en selecteer Gereed.

  Jouw Bluetooth-apparaat en pc maken doorgaans automatisch verbinding met elkaar als ze binnen elkaars bereik zijn en Bluetooth erop is ingeschakeld.


Een Bluetooth-toetsenbord, -muis of ander apparaat koppelen

 1. Zet jouw Bluetooth-toetsenbord, -muis of ander apparaat aan en zorg dat het zichtbaar is. De manier waarop je het apparaat zichtbaar maakt, is afhankelijk van het apparaat. Controleer het apparaat of ga naar de website van de fabrikant voor meer informatie.
 2. Selecteer op jouw pc Start  ->  Instellingen  ->  Apparaten  ->  Bluetooth en andere apparaten  ->  Bluetooth of ander apparaat toevoegen  ->  Bluetooth.
  Kies het apparaat, voer eventuele aanvullende instructies uit en selecteer Gereed.


Een Bluetooth-printer of scanner koppelen

 1. Zet jouw printer of scanner met Bluetooth aan en zorg dat het zichtbaar is. De manier waarop je het apparaat zichtbaar maakt, is afhankelijk van het apparaat. Controleer het apparaat of ga naar de website van de fabrikant voor meer informatie.
 2. Selecteer Start  ->  Instellingen  ->  Apparaten  ->  Printers en scanners  ->  Een printer of scanner toevoegen.
  Wacht tot er printers in de buurt zijn gevonden, kies de printer die je wilt gebruiken en selecteer Apparaat toevoegen.


Een Bluetooth-apparaat koppelen via Snel koppelen

Met Snel koppelen in Windows 10 kun je snel een ondersteund Bluetooth-apparaat met jouw pc verbinden. Als het Bluetooth-apparaat Snel koppelen ondersteunt, ontvang je een melding wanneer het zich in de buurt bevindt en plaats je het in de koppelingsmodus om het detecteerbaar te maken.

  1. Schakel een Bluetooth-apparaat in dat Snel koppelen ondersteunt en maak het detecteerbaar. De manier waarop je het apparaat zichtbaar maakt, is afhankelijk van het apparaat. Controleer het apparaat of ga naar de website van de fabrikant voor meer informatie.
  2. Als dit de eerste keer is dat je Snel koppelen gebruikt, selecteer je Ja wanneer wordt gevraagd of je meldingen wilt ontvangen en Snel koppelen wilt gebruiken.
  3. Wanneer een melding wordt weergegeven dat er een nieuw Bluetooth-apparaat is gevonden, selecteer je Verbinden.
  4. Nadat de verbinding tot stand is gebracht, selecteer je Sluiten.

 

Terug naar overzicht

Bluetooth

Deel dit artikel via:

Volgende

Automatisch je Windows 10 pc vergrendelen als je even wegloopt
Automatisch je Windows 10-pc vergrendelen als je even wegloopt