e-factuur

VTM factureert altijd digitaal en bij voorkeur middels een e-factuur. E-Factureren staat voor ‘elektronisch factureren’. Dit type facturen wordt heel eenvoudig, zonder menselijke handelingen, automatisch gegenereerd en verwerkt. Dit zorgt voor een snellere factuurverwerking, voorkomt fouten en bespaart daarmee kosten.

Een elektronische factuur (e-factuur) is een gestructureerd, digitaal bestand (maar geen pdf) waarbij alle gegevens altijd op een vaste plek in het bestand staan en hun eigen betekenis hebben. Een e-factuur kan vanuit het ene geautomatiseerde systeem elektronisch worden verwerkt in het andere systeem. Handmatige verwerking is daarmee verleden tijd.

Voordelen e-factureren

• De verwerking verloopt automatisch.
  • Snellere verwerking. De papierstroom blijft achterwege.
  • Geen fouten door handmatige verwerking.
  • Geen print- en portokosten.