Draytek Vigor 130

De Draytek Vigor 130 is een compacte VDSL2 modem/router, geschikt voor IPv6, met een gigabit ethernet LAN poort. Dit product biedt multi-VLAN en multi-PVC, en zoals men van Draytek gewend is, bevat het model ook een uitgebreide firewall. Geschikt voor ADSL over een analoge telefoonlijn.

Eigenschappen Draytek Vigor 130

• Geïntegreerd VDSL2 en ADSL modem
  • Ondersteunt VDSL2 Vectoring
  • Volledig transparant in te zetten
  • 1 gigabit LAN poort
  • Multi-VLAN en multi-PVC
  • IPv6 ready

Geschikt voor VDSL2 en ADSL

Het geïntegreerde modem van de Draytek Vigor 130 is geschikt voor zowel VDSL2- als ADSL-verbindingen. Dit model ondersteunt analoge ADSL-verbindingen. Indien u op zoek bent naar een vergelijkbaar model dat ADSL-verbindingen via ISDN ondersteunt verwijzen wij u naar de Draytek Vigor 120 annex B.

IPv6 ready

De Draytek Vigor 130 ondersteunt zowel IPv4 als ook IPv6. U kunt de Vigor 130 modem/router dus zonder problemen blijven gebruiken wanneer uw provider overstapt naar IPv6 in combinatie met IPv4. Doordat de Draytek Vigor 130 met beide protocollen overweg kan, is deze modem/router gereed voor de toekomst.

Multi-VLAN en multi-PVC

Met behulp van de Multi-VLAN functie op de Draytek Vigor 130, is het mogelijk interne netwerken van elkaar te scheiden. Er kunnen meerdere subnets met een eigen DHCP server worden gecreëerd, waardoor aparte interne netwerken ontstaan. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer twee bedrijven gebruikmaken van dezelfde breedbandverbinding, maar niet bij elkaar op het netwerk mogen komen.

De router ondersteunt tevens multi-pvc, wat inhoudt dat deze in combinatie met alles-in-1 abonnementen (televisie, internet en telefonie) gebruikt kan worden. Wilt u weten of de Draytek Vigor 130 ook geschikt is voor uw abonnement, neem dan contact met ons op.

Firewall

De robuuste firewall van de Draytek Vigor V130 zorgt voor optimale beveiliging van het netwerk. U bent bijvoorbeeld beschermd tegen Denial of Service (DoS) aanvallen, maar ook is de router voorzien van Stateful Packet Inspection (SPI). Alle inkomende pakketten worden gecontroleerd voordat zij uw netwerk binnenkomen. URL filtering behoort ook tot de mogelijkheden van de Vigor 130, zodat u de toegang tot ongepaste websites kunt blokkeren.