Doorschakelen iPhone voor KPN ÉÉN gebruikers

Datum: 30 mei 2017

Helaas werkt de functie gesprekken doorschakelen (aan en uit zetten) op dit moment beperkt, of in sommige gevallen helemaal niet, in de combinatie van KPN ÉÉN en iOS versie 10.3.2. In afwachting van corrigerende maatregelen van KPN en Apple zijn er tijdelijk twee workarounds beschikbaar.

Doorschakeling op een iPhone

Uw iPhone ondersteunt functies zoals wisselgesprekken, gesprekken doorschakelen en telefonisch vergaderen. Bepaalde functies op de iPhone werken echter verschillend op verschillende netwerken en verschillende iOS versies. Op dit moment is er een bekend probleem met de combinatie van KPN ÉÉN en iOS versie 10.3.2. De functie gesprekken doorschakelen (aan en uit zetten) werkt hier beperkt en in sommige gevallen helemaal niet.

Normale werking gesprekken doorschakelen

Functie

iPhone (GSM-netwerken)

Opmerkingen

Doorschakelen

Schakel deze functie in of uit via
Instellingen --> Telefoon

Zoek dit symbool in de statusbalk om te weten of het doorschakelen van oproepen is ingeschakeld.

Tijdelijke oplossingen (workaround)

In afwachting van corrigerende maatregelen van KPN en Apple zijn er twee workarounds beschikbaar:

1. Plaats uw simkaart in een iOS toestel met een lagere software versie of toestel met een ander besturingsysteem (OS). Regel de gewenste handeling vervolgens in dat toestel. Hierna plaats u uw simkaart terug in uw iPhone.
  1. Geef de gewenste handeling aan VTM door. Geef hierbij aan of het een aan/uit schakeling betreft en het nummer waarnaar doorgeschakeld moet worden. VTM zal deze wijziging vervolgens op het netwerk van KPN laten verwerken. Hou rekening met een verwerking tijd van maximaal twee uur tijdens kantoortijden.

Wij helpen u graag

Mocht u willen dat wij een wijziging voor u verwerken schroom dan niet contact met ons op te nemen via onderstaand formulier of via 0174 75 26 90.