Documenten opslaan in OneDrive of op een teamsite

Het lijkt misschien handig om al uw documenten op te slaan in OneDrive voor Bedrijven. De koppeling naar uw bibliotheek van OneDrive voor Bedrijven is altijd beschikbaar boven aan de pagina. U kunt dus meteen nieuwe documenten uploaden of maken vanuit OneDrive voor Bedrijven.

Wel moet u bepalen welke personen wel of geen toegang hebben tot de documenten die u opslaat in OneDrive voor Bedrijven. Als er meerdere personen samen aan een document voor een project hebben gewerkt, kunt u
dit het beste opslaan op een teamsite.


Wat is het verschil tussen OneDrive voor Bedrijven en een teamsite in SharePoint?

OneDrive voor Bedrijven is een locatie waar u bestanden van uw computer kunt opslaan in de Cloud en deze vanaf elk apparaat kunt openen en/of kunt delen met anderen. Als onderdeel van Office 365 of SharePoint Server kunt u met OneDrive voor Bedrijven uw bestanden vanaf elke locatie bijwerken en delen en samen met anderen tegelijk aan Office-documenten (samen)werken.

Een teamsite in SharePoint is een plek waar gebruikers samen kunnen werken aan bestanden, documenten en ideeën. Het is een hulpmiddel voor teamleden om met elkaar te communiceren.

SharePoint ondersteunt een uitgebreide reeks documentbibliotheken, takenlijsten, agenda's, werkstromen, wiki's en andere functies waarmee een team kan communiceren en samenwerken.

Uw bestanden worden opgeslagen met zowel OneDrive voor Bedrijven als een teamsite SharePoint, in de Cloud. U kunt OneDrive voor Bedrijven of SharePoint synchroniseren met uw computer. Zie Synchroniseren van uw bestanden in OneDrive voor bedrijven of SharePoint-bestanden synchroniseren voor meer informatie.


Sla documenten op in OneDrive voor Bedrijven wanneer...

 • U niet van plan bent de documenten te delen.
  Documenten die u in OneDrive voor Bedrijven plaatsen zijn privé totdat u deze deelt. Hierdoor is OneDrive voor Bedrijven de beste optie voor concept documenten of persoonlijke documenten die niemand anders nodig heeft om te zien. U kunt OneDrive voor Bedrijven daarom zien als een persoonlijke harde schijf.

 • U van plan bent om bestanden te delen afzonderlijk en met een beperkt bereik of de levenscyclus.
  U schrijft bijvoorbeeld een artikel voor een blog dat niet aan een project is gekoppeld en u wilt bepaalde collega’s vragen om het artikel te controleren voordat u het plaatst. In dit geval verwacht u dat personen het document één keer gebruiken en geen extra opslag of contextinformatie nodig hebben. Ze hebben alleen een koppeling naar het document en een machtiging voor bewerken nodig.

 • U geen bestaande teamsite kunt aangeven waartoe uw document behoort en u niet denkt dat u een nieuwe teamsite moet maken, gezien het doel van het document


Sla documenten op in een teamsitebibliotheek wanneer....

 • U wilt dat teamleden kunnen zien of het document relevant is voor een lopend project.

 • U wilt dat de eigendomsrechten en machtigingen aan meer personen worden toegewezen. Als een document belangrijk is voor het succes van een project, is het handig als andere personen ook kunnen bepalen wat er op de site gebeurt.

 • U wilt dat machtigingen worden verleend op sitebasis, in plaats van op afzonderlijke documenten. Als personen toegang hebben tot de teamsite, hebben ze toegang tot documenten die op de site zijn opgeslagen.

 • Andere projectgerelateerde documenten zijn al opgeslagen in de teamsitebibliotheek en anderen verwachten dat ze dit document hier ook kunnen vinden.

 • U een incheckwerkstroom wilt maken waarmee het document aan iemand anders wordt toegewezen.

Wanneer u een klein bedrijf hebt, is dit de ideale manier om opslaan en delen van bestanden in te stellen, zodat u OneDrive voor Bedrijven en de teamsite van Office 365 gecombineerd kunt gebruiken. Bekijk deze zelfstudie over het aanpassen van uw teamsite. De zelfstudie laat bijvoorbeeld zien hoe u de teamsite onder de aandacht kunt brengen, zodat uw teamleden snel kunnen schakelen tussen hun map in OneDrive voor Bedrijven map en de teamsite van Office 365.


Documenten verplaatsen van OneDrive voor Bedrijven naar teamsites

Soms kunnen afzonderlijke documenten toenemen in urgentie en worden relevant voor een project. In dat geval is het mogelijk bestanden vanuit OneDrive voor bedrijven naar een teamsite te kopiëren.

 

Terug naar overzicht

Documenten opslaan in OneDrive

Deel dit artikel via:


OneDrive for Business

OneDrive for Business is uw persoonlijke schijf, vergelijkbaar met uw oude persoonlijke drive op de server. OneDrive bestanden zijn overal vandaan via internet beschikbaar.

Starten met OneDrive