Disaster Recovery Plan cruciaal voor bedrijfscontinuïteit

Bedrijfscontinuïteit valt of staat met een goede, snelle en efficiënte back-up. Jouw data is de levensader van jouw bedrijf. Derhalve is beschikbaarheid van deze data van cruciaal belang. Een back-up hebben van data is echter één aspect van de oplossing. Je wil zeker zijn dat de back-up te gebruiken is wanneer dit genoodzaakt is. 

Wanneer je er zeker valt wilt zijn dat de back-up ook te gebruiken is wanneer dit nodig is het belangrijk om systemen beschikbaar te hebben waar deze op geïnstalleerd kan worden en dit proces regelmatig te testen.

Disaster Recovery Plan

Met een ‘Disaster Recovery Plan’ kun je voorbereidingen treffen, zodat je niet verrast wordt door tegenslagen. Vergeet deze niet te (laten) testen, zo kun je VTM vragen, periodiek de beschikbaarheid van de back-ups en mogelijkheden om deze te herstellen, te testen. In het geval zich een calamiteit voordoet, kan dit proces als routine worden herhaald waardoor de snelheid van herstel wordt geoptimaliseerd en je met jouw systemen snel weer (vanuit de cloud) verder werkt.

Disaster (Data) Disaster Recovery Plan in 5 stappen

  1. Maak een risico- en impactanalyse.
  2. Inventariseer de beschermings- en herstelmogelijkheden.
  3. Bepaal de herstelstrategie (Recovery Strategy). 
  4. Stel het Disaster Recovery Plan op.
  5. Test het Disaster Recovery Plan.

Terug naar overzicht

backup 600x388

Deel dit artikel via:

Kennissessie IT-Security

Een veilige, betrouwbare IT-omgeving is van groot belang voor jouw bedrijfscontinuïteit. Hoe veilig is de IT-omgeving van jouw organisatie? Je komt erachter in de kennissessie IT-Security.

Meld je gratis aan

Met een ‘Disaster Recovery Plan’ kun je voorbereidingen treffen, zodat je niet verrast wordt door tegenslagen.

Wilt jouw organisatie zijn continuïteit verbeteren doormiddel van een Disaster Recovery Plan? Voor VTM is dit core business. Laat hieronder jouw gegevens achter en we gaan samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

* verplichte velden