Automatisch je Windows 11-pc vergrendelen als je even wegloopt

Je kent vast het belang van het vergrendelen van jouw computer. Vanuit veiligheids- en privacy overwegingen (AVG) en ter bescherming van belangrijke bedrijfsgegevens.

Vergrendelen kan eenvoudig via sneltoetsen Windows + L.

Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je dat een keer vergeet. Vergrendelen kan ook door via bluetooth een ander apparaat met jouw laptop of PC te koppelen, zodat Windows zelf vergrendelt zodra het gekoppelde apparaat zich buiten het Bluetooth-bereik bevindt.

Hierdoor is het alsnog moeilijker voor iemand om toegang te krijgen tot jouw apparaat wanneer je even wegbent van jouw pc of laptop.

Volg deze stappen om dit in te stellen:

1. Koppel jouw telefoon met jouw pc via Bluetooth. Meer informatie over het koppelen van apparaten via Bluetooth

2. Kies op jouw Windows 11-pc de Startknop  ->  Instellingen  ->  Accounts  ->  Aanmeldingsopties.

3. Schakel onder  Dynamisch vergrendelen  het selectievakje  Toestaan dat Windows automatisch uw apparaat vergrendelt wanneer u niet aanwezig bent  in.

4. Wanneer je jouw telefoon meeneemt als je even wegloopt bij je pc, wordt die automatisch vergrendeld wanneer je ongeveer een minuut buiten Bluetooth-bereik bent. Let er wel op dat het Bluetooth-bereik van apparaat tot apparaat kan verschillen.

Terug naar overzicht

Automatisch je Windows 10 pc vergrendelen als je even wegloopt