Analyses maken en van daaruit acties uitrollen

Elke IoT oplossing bestaat in de basis uit 3 elementen. De sensor om te meten, connectiviteit om data te versturen en het dashboard om data inzichtelijk te maken en acties te initiëren. Tijdens ons IoT event; van Sensor tot Dashboard eerder dit jaar, gingen experts in op deze verschillende elementen.

Zo ging Tony Krijnen, IoT Technology Strategist bij Microsoft, dieper in op waarom dashboards zo belangrijk zijn voor IoT- toepassingen. Bekijk hieronder de presentatie van Tony Krijnen tijdens ons event Van Sensor Tot Dashboard.


 

Tijdens van Sensor tot Dashboard liet Jasper Neuteboom (inventeers) zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van sensoren. Tijdens van Sensor tot Dashboard liet Jasper Kuin (KPN IoT academy) zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van connectivteit.
Presentatie Jasper Neuteboom Presentatie Jasper Kuin


Tony begon zijn presentatie over de transitie die de mensheid doormaakt op technologisch vlak. Steeds meer werkzaamheden worden door computers uitgevoerd. De laatste jaren zijn data en Internet of Things daarbij een steeds grote rol gaan spelen, en die rol zal alleen maar groter worden.

‘IoT devices meten data, welke middels connectiviteit naar de cloud gestuurd worden. Hieruit worden analyses gemaakt en rolt er een actie of weergave uit.’

Microsoft Azure

In zijn presentatie liet Tony zien hoe er via Microsoft Azure een overzichtelijk dashboard gemaakt kan worden. Een overzichtelijk dashboard brengt inzichten naar voren over bedrijfsprocessen, waardoor bijvoorbeeld ‘predictive maintenance’ mogelijk is. Op voorhand wordt bepaald wanneer er onderhoud nodig is aan een apparaat, waardoor het niet ten koste gaat van de productie. Op deze manier worden kosten verminderd en bedrijfsprocessen efficiënter.


Starten met IoT? Vraag de IoT Trial Kit aan!

VTM IoT Trial KitBen jij geïnspireerd door de mogelijkheden van IoT voor jouw organisatie? Neem dan contact op met VTM. Wij kijken en denken graag met jou mee voor welke bedrijfsprocessen Internet of Things van toegevoegde waarde kan zijn binnen jouw organisatie.

Neem contact op met één van onze business consultants of vraag kosteloos de IoT Trial Kit aan. Je krijgt 3 maanden lang 2 simkaarten met 100MB p/m connectiviteit, veilige verbindingen en toegang tot een management platform.

Gratis testen? Vraag kosteloos een Trial Kit aan!

 

Terug naar overzicht

Tony Krijnen VSTD KB

Deel dit artikel via:

Whitepaper Internet of Things is here to stay

 

Internet of Things is here to stay

Internet of Things is ‘here to stay’. In deze whitepaper leest u alles over het Internet Of Things en de mogelijkheden om IoT toe te passen binnen organisaties.

Lees verder  >>>