4G bellen van KPN

“Beste klant, goed nieuws! We hebben 4G bellen kosteloos voor u geactiveerd. U kunt daarmee razendsnel en met de hoogste gesprekskwaliteit bellen." Met dit sms bericht zijn KPN ÉÉN MKB klanten geïnformeerd dat de optie 4G bellen is aangezet.

Met 4G bellen bel je razendsnel en in superieure kwaliteit over het 4G netwerk. Met 4G bellen is het “praten alsof je naast elkaar staat” en kun je blijven internetten als je in gesprek bent.

Voorwaarden 4G bellen

Het is niet voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van 4G bellen. 4G bellen is enkel aangezet voor KPN ÉÉN MKB klanten, die voldoen aan de juiste voorwaarden.

4G bellen is aangezet als de klant voldoet aan onderstaande voorwaarden:

  • De klant moet een geschikt toestel hebben*
  • De klant moet beschikken over de juiste software**
  • De klant moet een Voice + Data abonnement hebben
  • De klant mag geen Vast-Mobiel integratie hebben***
  • De klant mag geen vast IP-adres hebben
  • De klant mag geen gebruikmaken van internationale doorschakeling

* Voor Android: de laatste softwareversie /// Voor iPhone: vanaf versie 10.3.1.
** Voor een actueel overzicht met alle geschikte toestellen voor 4G bellen kun je terecht op kpn.com/4Gbellen.
*** Het is de bedoeling dat klanten met VaMo integratie ook toegang krijgen tot 4G bellen. Wanneer dit gebeurt, is echter nog niet bekend.


Er zijn geen extra kosten verbonden aan 4G bellen. 4G bellen wordt betaald uit de mobiele belbundel. Er worden dus ook geen 4G datakosten in rekening gebracht.

Wanneer er geen 4G dekking is, schakelt de telefoon automatisch terug op het 3G of 2G netwerk. Het is op dit moment nog niet mogelijk om in het buitenland gebruik te maken van 4G bellen.


Moeten klanten zelf iets doen om gebruik te maken van 4G bellen?

Als de klant aan de voorwaarden voldoet en hij heeft een Android toestel, dan wordt 4G bellen automatisch geactiveerd. Klanten met een iPhone moeten eenmalig de instellingen wijzigen. Dit gaat als volgt:

1. Installeer de update vanaf iOS 10.3.1
2. Ga naar Instellingen > Mobiel Netwerk > Opties mobiele data
3. Klik op ‘Schakel 4G in’
4. Klik vervolgens op ‘Gesprekken en data’
5. Zodra er een vinkje verschijnt, kun je na één werkdag bellen via het 4G Netwerk


Kun je 4G bellen ook uitzetten?

Indien u problemen ervaart met 4G bellen dan is het mogelijk om het uit te zetten. Ga naar Mobiele netwerken via Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken. Hier kan de klant 4G bellen uitzetten.


Aanzetten van 4G bellen maakt Mobiel via wifi mogelijk

Met het aanzetten van 4G bellen krijgen klanten automatisch de mogelijkheid om gebruik te maken van Mobiel via wifi. Met Mobiel via wifi kunnen klanten voortaan ook bellen en sms’en via een wifi verbinding, wanneer er bijvoorbeeld geen of een slecht mobiel signaal aanwezig is.

Ook voor Mobiel bellen via wifi geldt dat de klant moet voldoen aan bepaalden voorwaarden. Lees hier meer over Mobiel via WiFi

Terug naar overzicht

4G bellen van KPN

Deel dit artikel via:

Bellen in de Cloud

Met bellen in de Cloud kiest u voor telefonie op maat. Lees alles over het gemak, de voordelen en de flexibiliteit van bellen in de Cloud in onze whitepaper.

Bekijk whitepaper

Volgende

Mobiel bellen via WiFi
Mobiel bellen via wifi van KPN