LTE-M

LTE-M (afkorting voor Long Term Evolution (4G) categorie M1) is één van de nieuwe technische standaarden voor Internet of Things (IoT) toepassingen, die specifiek gebruikt worden voor Machine-to-Machine (M2M) applicaties.

LTE-M vertegenwoordigt een draadloos netwerk waarbij IoT-applicaties direct verbinding kunnen maken met een 4G netwerk, zonder dat daar een gateway voor nodig is; wat wel vereist is voor bijvoorbeeld LoRa.


De voordelen van LTE-M zijn:

 • Kostenefficiënt

  De technologie en devices zijn relatief goedkoop.
 • Het platform bestaat al

  De infrastructuur voor deze technologie is reeds aanwezig: de meeste LTE zendmasten kunnen relatief eenvoudig geüpgraded worden om ook LTE-M te ondersteunen.
 • Energiezuinig

  De langere levensduur van de batterij maakt het een efficiënte module.
 • Toepasbaarheid

  Deze Machine-to-Machine technologie ondersteunt nagenoeg alle devices: van slimme meters tot verkoopautomaten, van autovlootbeheer tot veiligheids- en medische apparatuur.


Voordelen LTE-M


Bestaande 4G-netwerk

De M in LTE-M staat voor Machine Type Communication. LTE-M kan worden uitgerold op het bestaande 4G-netwerk en richt zich op  communicatie die frequent plaatsvindt, maar niet op al te hoge snelheden. Het is  vooral geschikt voor toepassingen met snelheden tussen 50 Kbps en 1 Mbps, wat weinig is in vergelijking met bandbreedte van het 4G-netwerk. Ondanks de frequente communicatie bedraagt de batterijduur enkele jaren.

 

Terug naar overzicht

LTE M

Deel dit artikel via:


Meer weten over LTE-M?

Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen u graag!

  -> 0174 226 692
  -> of servicedesk-iot@vtmgroep.nl