Worstelen met meerdere, niet-geïntegreerde systemen

Erwin den Braber, Business Consultant ICT

De traditionele werkplek die we van oudsher kennen verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Medewerkers willen op meerdere devices toegang tot hun vertrouwde zakelijke omgeving. Zodat ze kunnen werken, hoe, waar en wanneer ze dat willen.

Organisaties is er veel aan gelegen om medewerkers te voorzien van het gemak dat ze kennen uit hun privéleven. Er moet snel en makkelijk gebruik gemaakt kunnen worden van bekende functionaliteiten. Een werkplek die de uiteenlopende werkritmes en -stijlen van alle medewerkers kan volgen; de moderne werkplek.

Echter omdat veel bedrijven nog worstelen met verschillende, niet geïntegreerde systemen en applicaties is zo’n moderne werkplek voor veel organisaties vaak lastig. Vanuit het verleden werken bedrijven met verschillende bedrijfsapplicaties die vaak niet goed integreren met nieuwe, modernere applicaties binnen de organisatie. Daardoor moeten bedrijven verschillende systemen in de lucht houden, wat vaak inefficiënt en kostbaar is.

Match van tools en devices

De moderne werkplek op basis van Microsoft 365 is een perfect voorbeeld van de juiste match van tools en devices. Vanuit één centrale Cloud omgeving overal en altijd toegang tot vertrouwde applicaties.

Tegelijk is het voor de IT afdeling makkelijk om de werkplekken centraal te beheren, te monitoren en up-to-date te houden. Kortom een geïntegreerde mix van tools, applicaties, devices en systemen. En niet onbelangrijk, op basis van een toekomstvaste architectuur, met een solide basis voor de komende jaren om verdere digitalisering vorm te geven.

Microsoft Teams

Net als de moderne werkplek is ook Microsoft Teams zo’n voorbeeld van het samenvoegen van verschillende tools. In het geval van Microsoft Teams betreft dit het samenvoegen van communicatie- en samenwerkingstools.

Microsoft Teams is de online samenwerkingstool van Microsoft, geïntegreerd met Office 365. Het is een perfecte tool in de mix van de moderne werkplek, waarmee medewerkers efficiënter kunnen samenwerken, communiceren en bestanden kunnen delen.

Talent

In een tijd, waarin het talent niet voor het oprapen ligt, is het voor bedrijven belangrijk om medewerkers een werkplek te bieden die hen de vrijheid geeft om hun eigen werkzaamheden in te delen. Zodat ze hun talent maximaal kunnen inzetten voor jouw organisatie en de organisatie zelf tegelijkertijd een aantrekkelijke werkgever is voor talent.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van de moderne werkplek voor jouw organisatie? Neem dan zeker eens contact met mij op voor een afspraak, erwin.denbraber@vtmgroep.nl, 06 228 425 24.

 

Erwin den Braber en Raymond Baten over de Moderne Werkplek 2020

Erwin den Braber en Raymond Baten over de Werkplek 2020

Hoe ziet die moderne werkplek er dan uit? Wat kunnen medewerkers er mee en wat levert het organisaties op? In deze video gaan Erwin den Braber en Raymond Baten van VTM hier uitgebreid op in, in gesprek met ICTTV.online.

Whitepaper Modern Workplace

De Modern Workplace gebaseerd op Microsoft 365 is de meest geavanceerde werkplekoplossing die momenteel voor handen is. Medewerkers hebben de vrijheid om te werken hoe en waar ze dat willen.

>> Bekijk whitepaper Modern Workplace

 

Volgende

The Digital Dutch 23 april 2020
Met VTM naar The Digital Dutch