Windows Virtual Desktop wordt Azure Virtual Desktop

Twee jaar geleden lanceerde Microsoft Windows Virtual Desktop, tooling om medewerkers beter op afstand te laten werken. Deze maand kondigde Microsoft aan dat de naam Windows Virtual Desktop verandert naar Azure Virtual Desktop, inclusief nieuwe mogelijkheden en prijzen voor app-streaming en werkplek service.

Windows Virtual Desktop biedt een veilige, productieve en eenvoudig te beheren computerervaring aan externe gebruikers met Windows 10 vanuit de cloud. Omdat organisaties steeds meer te maken krijgen met werken op afstand en nieuwe hybride werkeisen, breidt Microsoft haar virtual desktop infrastructure (VDI) uit. Om deze veranderende behoeften te ondersteunen, kondigt Microsoft nu dus nieuwe mogelijkheden en nieuwe prijzen voor app-streaming aan, gepaard gaande met de naamsverandering van Windows Virtual Desktop naar Azure Virtual Desktop.

Nieuwe mogelijkheden voor beveiliging en beheer

Een modern VDI-platform moet veilig, schaalbaar en eenvoudig te beheren zijn en tegelijkertijd een naadloze, hoogwaardige ervaring bieden aan eindgebruikers. Het moet organisaties de flexibiliteit geven om oplossingen aan te passen en voor nagenoeg elke gebruikssituatie toegankelijk zijn.

Hiervoor kondigt Microsoft verbeterde ondersteuning aan voor Azure Active Directory. Deze service wordt door organisaties over de hele wereld gebruikt om gebruikerstoegang tot belangrijke apps en gegevens te beheren en sterke beveiligingscontroles door te voeren.

Binnenkort kunnen virtuele Azure Virtual Desktop-machines rechtstreeks toegevoegd worden aan Azure Active Directory (AAD). Er kan dan verbinding gemaakt worden met de virtuele machines vanaf elk apparaat met basisreferenties en kun je de virtuele machines automatisch inschrijven met Microsoft Endpoint Manager. Dit helpt om kosten te verlagen en implementatie te stroomlijnen.

Microsoft Endpoint Manager

Microsoft Endpoint Manager stelt organisaties in staat om devices centraal te beheren in het Microsoft Endpoint Manager-beheercentrum, op dezelfde manier als gedeelde fysieke apparaten. Applicaties kunnen eenvoudig uitgerold worden over verschillende apparaten. Dit vereenvoudigt het beheer en biedt een gecentraliseerd overzicht op zowel fysieke apparaten als virtuele desktops.

Veel organisaties gebruiken Azure Virtual Desktop om apps te streamen naar eigen medewerkers. Met deze nieuwe mogelijkheden werkt Microsoft steeds verder aan volledige integratie met Azure Active Directory.

Beginnen met Azure Virtual Desktop

Wil je ook maximaal profiteren van Microsofts flexibele VDI-platform in de cloud? Neem dan zeker contact op, wij vertellen graag meer over de mogelijkheden en helpen jouw organisatie graag met het inrichten en beheren van Azure Virtual Desktop.

Of kijk op Azure Virtual Desktop