“Wat valt er bij mij nou te halen?!”

Bijna dagelijks zien we in het nieuws berichten voorbij komen over een (grote) cyberaanval. Doelwitten variëren van complete landen tot particulieren. En alles daar tussenin! Cybercriminelen richten zich op alles en iedereen.

Blog Dennis de Bruijn, accountmanager VTM

Ondanks dat we dit soort berichten veelvuldig voorbij zien komen hoor ik nog steeds mensen zeggen “wat valt er bij mij nu te halen” of “wij hebben al een firewall/antivirus pakket, wij zijn goed beveiligd”.

Fout! Helaas wijst de praktijk uit dat dit niet het geval is. Het MKB is een bewust en lucratief doelwit van hackers. Sterker nog, het MKB is de afgelopen jaren zelfs uitgegroeid tot één van de grootste groepen organisaties die slachtoffer zijn geworden van een vorm van cybercriminaliteit. Vaak weten organisaties niet welke risico’s ze lopen en wat ze hiermee moeten.

En dit terwijl het gegevensverkeer intensiever en de IT complexer wordt. Onder andere door de COVID-19 uitbraak zijn in een kort tijdsbestek organisaties gedwongen om het thuiswerken te faciliteren, terwijl de ICT omgeving hier vaak niet gereed voor was (of is). Steeds meer apparaten en bedrijfsinformatie vallen onder de verantwoordelijkheid van IT, zowel binnen als buiten het bedrijf. Het beveiligen van jouw IT-omgeving en bedrijfsinformatie is dan ook van groot belang voor de continuïteit van jouw organisatie.

Voor veel organisaties is de digitale veiligheid echter niet de core business. Plus het behelst meer dan alleen technologische voorzieningen. Het is van groot belang om te weten hoe de bedrijfsprocessen er uit zien en welke informatie en datastromen er worden gebruikt. Heb je hier geen zicht op, dan is het onmogelijk om in te schatten welke risico’s jouw organisatie loopt.

VTM richt zich op optimale beveiliging van organisaties, op basis van een risico gebaseerde aanpak. Wij kunnen jouw organisatie helpen om bedrijfsprocessen en risicogebieden in kaart te brengen en dragen oplossingen aan die aansluiten bij jouw organisatie. Zodat je er zeker van kunt zijn dat je alleen investeert in oplossingen die passen bij jouw organisatie. Dit doen we middels de vijf pijlers van het VTM Security Framework.

VTM security framework


Vragen

Wil je weten of de digitale veiligheid van jouw organisatie op orde is, doe dan de gratis Basisscan Cyberweerbaarheid op onze website. Het geeft jou direct inzicht in de digitale veiligheid van jouw organisatie middels een rapport, inclusief advies om jouw digitale basis op orde te krijgen.

Als je van gedachten wilt wisselen hoe we de continuïteit van jouw organisatie kunnen borgen, neem dan contact op met jouw VTM accountmanager, of via info@vtmgroep.nl of 0174 52 73 20.


Bezoekers van deze pagina bekeken ook:

 

Volgende

Cyberveilig Nederland jpg
VTM lid van Cyberveilig Nederland