VTM informeert MKB over veilig digitaal werken

Afgelopen dinsdag, 14 maart, vond in WestlandTheater De Naald in Naaldwijk het event Digitale Veiligheid 3.0 plaats. Meer dan 200 deelnemers hebben zich deze middag laten informeren en inspireren over veilig digitaal werken.

Het event werd georganiseerd door de VTM Groep, ICT en Telecom dienstverlener uit Maasdijk, in samenwerking met KPN. Een event waarbij bewustwording onder ondernemers, managers en ICT-ers van MKB bedrijven omtrent veilig digitaal werken centraal stond. Risico’s en kwetsbaarheden die op de loer liggen en handvatten over hoe dit voorkomen of beperkt kan worden.

MKB steeds vaker doelwit

De gedachte dat je als MKB-bedrijf te klein, of niet interessant genoeg bent voor cybercriminelen is allang achterhaald. Dat bleek deze middag duidelijk uit het verhaal van een ondernemer die slachtoffer is geweest van cybercriminaliteit. Zijn verhaal maakte eens te meer duidelijk dat het iedereen kan overkomen.

Uit één van de presentaties bleek dat het MKB juist één van de belangrijkste doelwitten is van cybercriminelen. Dat, in combinatie met dat aanvallen steeds professioneler worden, maakt het belang van goede digitale beveiliging belangrijker dan ooit. Reden genoeg voor de VTM Groep om dit event te organiseren en ondernemers uit de regio bewust te maken van de risico’s vandaag de dag.

Gedrag

Ook kwam in één van de presentaties het gedrag op de werkvloer aan de orde. Sluiten medewerkers hun PC of laptop af als ze van hun plek gaan? Nemen medewerkers wel eens informatiedragers met vertrouwelijke informatie mee naar huis? Ook daar schuilen voor veel organisaties de nodige risico’s. Je kunt alles goed beveiligen, maar tegelijk is het belangrijk dat medewerkers zich bewust zijn van dezelfde risico’s.

Digitale Veiligheid 3.0 - het event voor veilig digitaal werkenHackersgame

Naast inspirerende presentaties kon er deze middag ook deelgenomen worden aan een hackergame onder leiding van het REDteam van KPN. In de game en in een presentatie maakte de ethische hackers van KPN duidelijk hoe eenvoudig het soms is voor cybercriminelen om in te breken in systemen en netwerken. Aan het eind van het programma werd een KPN Security Scan verloot onder de aanwezigen, waarna de middag werd afgesloten met een netwerkborrel.

“Steeds vaker horen we over MKB-bedrijven die slachtoffer zijn geworden van een vorm van digitale criminaliteit. De gevolgen zijn vaak niet te overzien. Reden voor ons om als ICT-dienstverlener dit event te organiseren om ondernemers te inspireren over veilig digitaal werken. Samen met meer dan 200 ondernemers uit de regio kijken we wat mij betreft terug op een bijzonder geslaagd event,” aldus Hans Olsthoorn, directeur van de VTM Groep.

Bekijk hier de aftermovie van het event

Digitale Veiligheid 3.0 - het event voor veilig digitaal werken

 

Bekijk hier foto's van het event

Digitale Veiligheid 3.0 - het event voor veilig digitaal werken