VTM Grip | Beveiliging, Monitoring en Beheer van jouw complete IT-omgeving

Goede IT zorgt dat jouw medewerkers optimaal en veilig kunnen werken. Met VTM Grip verhoog en borg je de continuïteit van jouw complete IT-omgeving én organisatie. De Enterprise variant is aangevuld met de VTM Grip Security Package, waarmee je ook nog eens beschikt over geavanceerde security diensten.

Onze VTM Grip tooling bestaat een aantal jaar en veel klanten maken hier inmiddels gebruik van. Middels proactief beheer verbetert dit de stabiliteit en continuïteit van de gehele IT-omgeving bij de klant. Naast dat systemen centraal worden gemanaged worden controle- en beheertaken waar mogelijk geautomatiseerd. Middels een eigen dashboard heb je volledig zicht, én grip, op de VTM Grip agents binnen jouw netwerk en de status van jouw IT-omgeving.


Remote Monitoring en Management24/7 remote monitoring & management

Met VTM Grip worden servers, werkplekken en devices 24 uur per dag, 7 dagen per week continu bewaakt. Binnen standaard kantoortijden wordt actie ondernomen op de meldingen die het systeem genereert. Buiten kantoortijd wordt actie ondernomen op afspraak. Het mooie hieraan is dat een verstoring al vroeg wordt gesignaleerd, en in een groot aantal gevallen zelfs al remote is opgelost, nog voordat gebruikers er nadeel van ondervinden.

Alle werkplekken en servers binnen het netwerk worden voorzien van een agent. Onmerkbaar voor de gebruiker voeren deze agents benodigde taken uit en worden updates en patches automatisch uitgerold en geïnstalleerd. Security updates kunnen vaak niet wachten en worden direct toegepast.

We wilden meer grip op onze werkstations

“Bij elke nieuwe gebruiker liep ik altijd tegen de vraag: Welke applicaties en rechten moeten we instellen. We werkten met local accounts op de werkstations en moesten steeds handmatig userprofielen aanmaken,” aldus Wesley Willemsen van Tradiro, die recent zijn overgegaan op VTM Grip.


“Met VTM Grip kan ik zelf de instellingen bepalen en hebben we minder wachtwoorden per gebruiker. Inmiddels zijn we veel minder tijd kwijt om werkstations in te stellen en hebben we ons security level kunnen verhogen.”


Automation en Scripting Management

Met VTM Grip kunnen zowel routinetaken als complexe taken geautomatiseerd worden. Eenvoudig, zonder ingewikkelde scripts, ben je volledig ‘in control’ over jouw eigen IT-omgeving. Naast tijdwinst levert dit ook een hoge mate van beveiliging, omdat updates niet meer afhankelijk zijn van een menselijke actie, maar automatisch door het systeem worden uitgevoerd.


Managed LAN

Binnen de Managed LAN diensten bewaken en monitoren wij LAN componenten voor klanten, zoals routers, switches en firewalls. Met VTM Grip voor jouw router maak je direct gebruik van proactieve lijnmonitoring, waarbij 24/7 wordt gecontroleerd of er geen storingen zijn op de internetverbinding.


Managed Workspace

Binnen de Managed Workspace dienstverlening bewaken en monitoren wij werkplekken zoals laptops en PC's. Werkstations worden actief gemonitord op patchstatus, beschikbare anti-virus, security status en performance. Zodat werkstations optimaal in gebruik zijn door alle medewerkers.

VTM Grip - Remote AccessWanneer gebruikers technische problemen hebben kun je zelf snel en eenvoudig op afstand het werkstation overnemen met ‘Remote Access’. Dat stelt jou in staat om snel het probleem op te lossen, zodat gebruikers minimaal hinder ondervinden van het probleem. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan kunnen experts van VTM alsnog op afstand meekijken.

Middels Remote Control ondersteunen onze IT-experts in veel gevallen op afstand, zonder dat ze op locatie langs hoeven bij de klant. Dit zorgt voor aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen en zo min mogelijk hinder in geval van een probleem of verstoring.


VTM Grip - PatchManagementEndpoint Protection

Het geavanceerde Endpoint Protection Platform (EPP) beschermt, detecteert en acteert op mogelijk schadelijk gedrag en elimineert eventuele dreigingen. Door proactieve bewaking worden problemen in een vroeg stadium gesignaleerd en worden hier acties op uitgezet.

VTM Grip stroomlijnt het patchbeheer van jouw devices. Gecontroleerd patchbeheerbeleid verkleint het risico op cyberaanvallen en optimaliseert de systeemprestaties. Je kunt zelf kiezen of je het hele proces wilt automatiseren of patches handmatig wilt goedkeuren of weigeren.


Eén oplossing voor jouw IT-omgeving

VTM Grip is een op elkaar afgestemde combinatie van verschillende diensten binnen één oplossing, afgestemd op wat nodig is voor elke specifieke klantsituatie. Monitoring, beveiliging, ondersteuning en beheer zijn de belangrijke pijlers.

VTM Grip is een toekomstvaste oplossing welke meegroeit met wat jouw organisatie nodig heeft. Het geeft jou meer inzicht in jouw IT-infrastructuur, en tegelijk laat je het beheer over aan een professionele partij. Daarmee optimaliseer je de IT-omgeving, veilig en up-to-date, en borg je de continuïteit van jouw organisatie.

 

Meer weten over VTM Grip?

Neem contact op met één van onze consultants via 0174- 527 320 of stuur een mail naar: info@vtmgroep.nl  

 

 
Deel dit artikel via:
 

Whitepaper - Modern Workplace

De Modern Workplace gebaseerd op Microsoft 365 en VTM Grip is de meest geavanceerde werkplekoplossing die momenteel voor handen is. 

Lees meer hierover in de whitepaper Modern Workplace.

Whitepaper modern workplace

Download whitepaper

Volgende

Wat is ransomware
Nieuwe golf Ransomware aanvallen op komst