VoIP gelijkwaardig opvolger van ISDN

U staat er mogelijk niet bij stil, maar vanaf 1 september 2019 is er in Nederland geen ISDN meer. De technologie die zo’n 25 jaar geleden zo vernieuwend was stopt. Wát een ontwikkeling destijds, bellen en internetten tegelijkertijd, meerdere lijnen en een veel betere spraakkwaliteit. Het nieuwe innovatieve digitale ISDN was het helemaal.

Dat was ook niet onterecht. Het heeft de telecom en internet communicatie veel gebracht. Maar ook deze technologie is inmiddels al weer verouderd en ingehaald door nieuwere, betere technologieën. Flexibeler en meer gericht op de toekomst.

Voice-over-IP - VoIP

Deze nieuwe technologie is bellen via de Cloud. Ook wel VoIP, Voice-over-IP genoemd. IP is het wereldwijde internetprotocol, Voice staat voor spraak. Kortom, telefonie over internet.

Het verdwijnen van ISDN betekent natuurlijk niet dat vaste telefonie verdwijnt. Integendeel. Het wordt beter, flexibeler, is betrouwbaar en in veel gevallen ook nog eens goedkoper.

Maakt u nog gebruik van ISDN, dan kunt u het beste overstappen op VoIP. Heeft u net een nieuwe telefooncentrale op ISDN? Dan is een SIP trunk de meest eenvoudige oplossing om over te stappen van ISDN naar VoIP. Ook apparatuur als de intercom, de frankeermachine en beveiligingssystemen maken vaak nog gebruik van een ISDN-lijn. Vraag daarom altijd advies op maat voor u organisatie.

Gelijkwaardige vervanger van ISDN

De afgelopen jaren hebben al veel bedrijven gekozen voor VoIP. Niet zo vreemd, want VoIP heeft zich inmiddels bewezen als gelijkwaardige vervanger van ISDN. Naast meer functionaliteiten, zijn andere voordelen.

 • Altijd up-to-date
  U hebt altijd up-to-date technologie tot uw beschikking. U hoeft niet meer te investeren in een eigen telefooncentrale op locatie. Uw telefooncentrale staat in een datacenter en uw leverancier zorgt voor updates, vervanging, onderhoud en beheer.

 • Flexibel en schaalbaar
  Als een echte Cloudoplossing is VoIP flexibel en schaalbaar in te zetten. U hoeft zelf geen extra hardware aan te schaffen. U vinkt eenvoudig aan dat u (tijdelijk) meer capaciteit nodig hebt.

 • Veel beter bereikbaar
  U krijgt veel meer controle over uw bereikbaarheid. Op afstand telefoontjes doorzetten, online doorschakelen van vast naar mobiel, u beheert deze functionaliteiten via een eenvoudig Cloudportal.

 • Integratie met businessapplicaties
  Doordat u telefonie nu kunt integreren met businessapplicaties, is samenwerken een stuk eenvoudiger geworden. Videoconferencing, al bellend samen een document bijwerken, onderweg en op locatie. Dat levert uw bedrijf nieuwe kansen op én tevreden medewerkers.

Veel voordelen, maar waar moet u precies op letten bij de overstap van ISDN naar bellen via de Cloud? En wat zijn de mogelijkheden voor uw organisatie? Het verschilt per situatie wat de beste oplossing is voor uw organisatie.

Kijk op vtmgroep.nl/isdn-stopt voor meer informatie. Of neem direct contact op, wij vertellen u er graag meer over.


Bezoekers van deze pagina bekeken ook:

 

 
Deel dit artikel via:
 

Bellen in de Cloud

Lees alles over het gemak, de voordelen en de flexibiliteit van bellen in de Cloud in onze whitepaper.

Bekijk whitepaper

 

VoIP Kennisdossier

Volledig 'in control' en altijd bereikbaar zoals u dat wilt! Lees alles over Voice-over-IP en de mogelijkheden voor uw organisatie.

VoIP kennisdossier

Volgende

Bellen in de Cloud VoIP cloudtelefonie 3
ISDN stopt: stap over op bellen via internet