Van teeltmaximalisatie tot een volle prullenbak

Wie denkt dat het bij de lancering is gebleven, heeft het fout. Op de achtergrond is sinds 1 juli veel gebeurd. Na de lancering zijn de nodige aanvragen binnengekomen. Uit verwachte hoek, maar zeker ook van uit onverwachte hoek. M2M Services is inmiddels met diverse partijen in gesprek over de mogelijkheden en toepassingen van LoRa. En met een aantal innovatieve ondernemers draaien momenteel interessante pilots.

Pilots

De pilots variëren in soort en formaat. Zo wordt er bijvoorbeeld getest met de inzet van sensoren in de tuinbouwsector. In de tuinbouw wordt al heel veel gemeten. Denk aan temperatuur, luchtvochtigheid en CO2. Met LoRa kan dit draadloos, waarmee de ondernemer zijn teelt verder kan optimaliseren. Door de teelt voortdurend te monitoren, worden specifieke teeltgegevens real-time in kaart gebracht, met uiteindelijk teeltmaximalisatie en kostenverlaging tot doel.

Ook wordt getest met sensoren op kantoor. Men brengt op een dag veel tijd door op kantoor. Reden genoeg om te zorgen voor een aantrekkelijk klimaat. Met sensoren via LoRa testen we momenteel het reguleren van de temperatuur en luchtvochtigheid op kantoor. Maar ook met planten die zelf aangeven wanneer ze water moeten hebben, tot zelfs prullenbakken die zelf aangeven wanneer ze geleegd moeten worden.

Deze volle prullenbak en zelfregulerende plant zijn voorbeelden op kleine schaal. Dit is echter ook groter in te zetten in een productie omgeving waar bijvoorbeeld op verschillende plaatsen temperaturen van belang zijn. Dat lijkt complexer, maar is zeker mogelijk via LoRa. Op uiteenlopende niveaus levert het gebruik van LoRa concrete handvatten om bedrijfsprocessen en dienstverlening te optimaliseren.

Sensoren

LoRa-technologie kan draadloos kleine apparaten (sensoren) efficiënt met elkaar verbinden. Daarmee kan draadloos informatie uitgewisseld worden tussen objecten en systemen. Het LoRa-netwerk biedt de infrastructuur om dit mogelijk te maken. De grootste uitdaging zit hem vooral in het vinden van de juiste sensoren. Met partners wordt momenteel getest met verschillende sensoren.

Internet of Things

Het Internet of Things is op dit moment een hot item voor veel organisaties. “LoRa is een netwerk dat IoT mogelijk maakt. Met ons eigen netwerk wil M2M Services het Internet of Things dichter bij de ondernemer brengen. Met LoRa-Westland hebben wij alles in eigen beheer en kunnen wij in alle vrijheid pilots uitrollen met innovatieve partners,” aldus Chris Bosse, sales manager bij M2M Services. “LoRa is stabiel, veilig, duurzaam en relatief goedkoop. Het neemt drempels weg voor de weg naar het Internet of Things en maakt deze ontwikkeling voor iedereen haalbaar en toegankelijk.”

LoRa-Westland

Voor LoRa-Westland zijn drie gateways geplaatst. Dit biedt volledige dekking in de regio Westland. M2M Services werkt hierin samen met zijn strategische partner DAEL.

Gateway dekking LoRa-Westland

Innovatieve ondernemers

M2M Services blijft op zoek naar innovatieve ondernemers. Slimme ondernemers die hun bedrijfsprocessen efficiënter en effectiever willen inrichten. M2M Services stelt het LoRa-netwerk kosteloos ter beschikking voor pilot projecten. Wilt u de mogelijkheden van het Internet of Things via LoRa zelf ervaren? Neem contact op of kijk voor meer informatie op www.LoRaWestland.nl

Of neem contact met ons op voor toepassingen, advies, toegang en ondersteuning.

Chris Bosse     René Broxterman
Chris Bosse
+316 129 776 95
chris.bosse@m2mservices.nl
    René Broxterman
+316 303 066 60
rene.broxterman@m2mservices.nl

M2M Services - Internet of Things