Van Sensor Tot Dashboard groot succes!

Donderdag 8 april was het zover! Tijdens ons online IoT event van Sensor tot Dashboard kregen meer dan 400 deelnemers de mogelijkheden van het Internet of Things te zien. Alle onderdelen van een IoT oplossing kwamen aan bod, van sensor tot connectiviteit, van toepassing tot dashboard.

Het Internet of Things, ofwel IoT, is het geheel aan apparaten dat verbonden is met het internet, zonder dat er een mens aan te pas komt. Apparaten die zijn verbonden met IoT verzamelen data. Deze data wordt naar een centraal dashboard verstuurd, waar het overzichtelijk in beeld wordt gebracht, en op basis waarvan acties geïnitieerd kunnen worden om zo elk denkbaar bedrijfsproces te optimaliseren.

Sprekers

Verschillende experts gaven tijdens het event een helder beeld van de mogelijkheden van IoT en hoe dit jouw bedrijf verder kan helpen. De deelnemers kwamen alles te weten over de mogelijkheden voor hun organisatie én konden meteen hun vragen stellen aan de specialisten.

Sensoring - door Jasper Neuteboom, Directeur Inventeers

Jasper Neuteboom, directeur van Inventeers, is expert op het gebied van sensoren. Aan de hand van specifieke pratijkvoorbeelden en sensoren liet Jasper zien hoe sensoren meten en wat voor inzichten daarmee genereerd worden.

Connectiviteit - door Jasper Kuin, Director IoT Academy

Jasper Kuin, directeur van de KPN IoT Acadamy, is expert op het gebied van connectiviteit. Jasper gaf de deelnemers inzicht in de verschillende vormen van connectiviteit en legde uit dat de vorm van connectiviteit afhankelijk is van business case.

Dashboarding - door Tony Krijnen, Technology Strategist Microsoft

Tony Krijnen, Technology Strategy Specialist bij Microsoft, ging vanuit zijn brede kennis van Microsoft Cloud Solutions en Microsoft Azure cloud solutions in op het inzichtelijk maken van datastromen, en hoe je daar vervolgens ook daadwerkelijk acties aan kunt koppelen. Tevens liet hij zien hoe een dashboard eenvoudig in elkaar gezet kan worden.

Het event was een groot succes, zowel inspirerend en informatief. Onze dank gaat dan ook uit naar de organisatie, deelnemers en de sprekers.

Nieuwsgierig geworden?

Het event is opgenomen en kan worden teruggekeken. Op www.vtmgroep.nl/vansensortotdashboard kun je het event terugkijken.


Hele event terugkijken?
Kijk op www.vtmgroep.nl/vansensortotdashboard

 

Volgende

IoT van Sensor tot Dashboard Jasper Kuin KPN IoT academy kl
Slimmer en beter beslissen met behulp van IoT