Vaarwel, blauwe E

Microsoft neemt definitief afscheid van de internetbrowser Internet Explorer. Eerder berichtten wij al dat gebruik werd afgeraden, nu heeft Microsoft aangegeven dat per juni 2022 de browser definitief niet meer wordt ondersteund.

Het is niet zo dat de browser dan nergens meer beschikbaar is, maar het is uiteraard niet aan te raden om software te blijven gebruiken die niet meer van de nodige beveiligingsupdates wordt voorzien. Windows-gebruikers krijgen al gedurende lange tijd het alternatief voor Explorer gepusht: Edge.

Omdat Microsoft Edge al een lange tijd gedwongen in Windows-updates zit, werd Internet Explorer al aanzienlijk minder gebruikt. Bovendien zijn er ook veel mensen die wel een Windows-computer hebben, maar geen Microsoft-browser gebruiken, maar bijvoorbeeld Google Chrome.

Toch komt er met het einde van Internet Explorer een beetje een einde aan een deel van het internet tijdperk. IE gold voor veel mensen als de eerste manier om het web te benaderen, maar per 15 juni 2022 is dus definitef het einde voor Internet Explorer. Tenminste, voor consumenten, het Long-Term Servicing Channel (LTSC) ondersteunt het langer, al is nu nog onduidelijk of het na 15 juni nog wordt ondersteund.

Later dit jaar (vanaf 17 augustus) kun je Explorer al niet meer bereiken vanuit de Microsoft 365-services zoals OneDrive, Outlook en Office 365. De ondersteuning voor die browser is binnen Microsoft Teams web app vorig jaar al stopgezet.


Microsoft Edge

Internet Explorer is lange tijd de meest gebruikte browser ter wereld geweest. De afgelopen jaren is echter Chrome uitgegroeid tot meest populaire webbrowser. Microsoft zet nu volledig in op de Edge webbrowser als standaard webbrowser op alle apparaten.

Edge is volgens Microsoft moderner, veiliger en sneller. De browser biedt verschillende functionaliteiten welke zorgen voor een meer persoonlijkere internetervaring.

 

Volgende

Geen netwerk verbinding meer maar toch vol bereik
Pas op voor FluBot malware via een sms