Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022

In Nederland wordt jaarlijks 1 op de 67 woningen getroffen door brand. Dit komt neer op ongeveer 100.000 branden per jaar. De meeste slachtoffers van brand vallen ’s nachts tijdens het slapen door het inademen van rook. Het is namelijk zo dat je reuk niet werkt als je ligt te slapen. Wat nog wel werkt tijdens het slapen is je gehoor. Een rookmelder detecteert altijd rook en verstuurt een auditieve alarmering als er rook wordt gemeten.

Tevens veroorzaakt brand jaarlijks veel schade aan woningen en gebouwen. Maar naast schade aan jouw gebouw, kan brand ook schade veroorzaken aan jouw systemen. Hierom heeft de overheid besloten om rookmelders te verplichten in woningen en gebouwen.

Wat betekent de rookmeldersplicht voor mij?

De rookmelder plicht geldt al jaren in nieuwbouw woningen en gebouwen. Per 1 juli 2022 is het verplicht om een rookmelder te hebben op elke verdieping in een gebouw. Daarnaast moeten ook besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt, zijn voorzien van een rookmelder.

Wat kan VTM hierin betekenen?

De verwachting is dat de vraag naar rookmelders groter zal zijn dan het aanbod. Wij leveren draadloze en hoogwaardige kwalitatieve rookmelders op basis van IoT. De rookmelder verstuurt de data, middels connectiviteit, naar een centraal dashboard. Tevens stuurt het dashboard actief een sms/e-mail wanneer er rook wordt gedetecteerd. Zo ontvang je zelfs berichten als je niet op locatie bent en wordt onnodige schade door brand voorkomen. 

 
Deel dit artikel via:
 

Whitepaper - Internet of Things is here to stay

Wil jij alles weten over de mogelijkheden van het Internet of Things?

Download whitepaper

Volgende

Makkelijk wachtwoord
Wachtwoorden onthouden middels wachtwoordmanager