De rookmelder propositie van VTM

In de Business Update van december 2021 is bekend gemaakt dat rookmelders in alle woningen en gebouwen verplicht worden per 1 juli 2022. Maar waar moet je op letten tijdens het aanschaffen van een rookmelder? En wat is nu het voordeel als de rookmelder gecombineerd wordt met IoT?

Waar houdt de rookmelderplicht in?

Per 1 juli 2022 is het verplicht om een rookmelder te hebben op elke verdieping in een gebouw. Daarnaast moeten ook besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt, zijn voorzien van een rookmelder.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een rookmelder?

Bij het aanschaffen van rookmelders is het belangrijk om te kijken of de rookmelder beschikt over een Q-label. Dit is een keurmerk dat laat zien dat de rookmelder van goede en gecertificeerde kwaliteit is. Rookmelders krijgen de certificering pas als er extra testen ondergaan zijn, waardoor de kwaliteit gewaarborgd is. De Q-label verzekerd:

  • Een levensduur van 10 jaar
  • Minder vals alarm
  • Een hoge weerstand tegen invloeden van buitenaf

In Europa gelden zeer strenge regels voor de productie en verkoop van rookmelders. Deze regels zijn vastgesteld in de norm DIN 14604. Alle rookmelders die in de Europese gemeenschap worden verkocht, dienen volgens deze norm te zijn gecertificeerd, door een onafhankelijk testinstituut. Daarnaast mogen alleen rookmelders die voldoen aan de DIN 14604 norm worden gebruikt. Deze moeten zodanig worden geïnstalleerd dat brandrook al in de ontwikkelingsfase betrouwbaar wordt gedetecteerd.

Wat kan VTM hierin betekenen?

Wij leveren draadloze en hoogwaardige kwalitatieve rookmelders op basis van Internet of Things. De rookmelder verstuurt de data, middels connectiviteit, naar een centraal dashboard. Tevens stuurt het dashboard actief een sms/e-mail wanneer er rook wordt gedetecteerd in jouw gebouw/woning. Zo ontvang je zelfs berichten als je niet op locatie bent en wordt onnodige schade door brand voorkomen. 

 
Deel dit artikel via:
 

Leaflet - Rookmelders propositie 

In deze leaflet lees je alle benodigde informatie kort beschreven, met daarbij onze rookmelderspropositie.

Downloaden

Wil je meer te weten komen over de Location Safety Indicator? 

Vul onderstaande contactformulier in en onze IoT-specialisten nemen contact met je op. 

* verplichte velden