“Optimale bereikbaarheid en flexibiliteit met KPN ÉÉN”

Avalex richt zich op het inzamelen, scheiden en verwerken van huishoudelijk afval. Met 228 aansluitingen is Avalex één van de grotere KPN ÉÉN klanten binnen VTM Groep. En niet alleen een grote klant, maar ook een zeer tevreden klant. “KPN ÉÉN biedt ons nieuwe mogelijkheden, optimale bereikbaarheid en flexibiliteit,” aldus Johnny Gowrising, manager ICT binnen Avalex. “Met VTM zijn we de klant-leverancier relatie allang ontstegen. We zijn echt partners van elkaar.”

Johnny Gowrising is manager ICT binnen Avalex. Zorgen voor continuïteit van de organisatie is één van zijn belangrijkste kerntaken. “Een goede Telecom en ICT-omgeving zijn daarbij onmisbaar. Bereikbaarheid en beschikbaarheid van alle medewerkers binnen de organisatie en een betrouwbaar netwerk zijn cruciaal,” aldus de heer Gowrising.

Vast en mobiel integreren

Johnny Gowrising: “Binnen Avalex waren vaste en mobiele telefonie gescheiden. Vast over IP en mobiel was ondergebracht bij een ander provider dan KPN. Destijds is begonnen met het migreren van mobiel naar KPN en later kwam de mogelijkheid om vast en mobiel helemaal te integreren. Wij hebben toen een marktverkenning laten uitvoeren, waarbij wij ook VTM Groep gevraagd hebben om een advies.”

“In die marktverkenning hebben we verschillende providers en leveranciers gevraagd om een business case uit te werken. De samenwerking met VTM was tijdens dat traject zeer prettig. Dat, in combinatie met hun kennis en de door VTM ontwikkelde business case, maakte dat wij na de verkenning hebben gekozen voor VTM Groep als partner en als oplossing voor KPN ÉÉN.”

avalex

KPN ÉÉN binnen Avalex

Dit traject heeft alles bij elkaar zo’n 4 maanden geduurd. Daarna is begin 2016 stapsgewijs begonnen met het uitrollen van de KPN ÉÉN oplossing binnen Avalex.

Avalex is een afvalverwerkingsbedrijf in de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Delft, Midden-Delfland, Wassenaar en Pijnacker-Nootdorp. De rechtsvorm van Avalex is de ‘gemeenschappelijke regeling’, dat houdt in dat de deelnemende gemeenten eigenaar zijn van Avalex.

Avalex richt zich op het inzamelen en verwerken van afval bij huishoudens. Als maatschappelijke organisatie wil Avalex zo veel mogelijk meerwaarde creëren voor mens en milieu. De gehele afvalketen is daarbij belangrijk. Avalex zet zich in voor het milieubewust inzamelen, scheiden en verwerken van afval, om uiteindelijk te komen tot een afvalloze regio, door de verwaarding van afval naar grondstoffen.

Optimale bereikbaarheid, beschikbaarheid en flexibiliteit

Avalex maakt met 228 aansluitingen gebruik van KPN ÉÉN. “Met KPN ÉÉN zijn onze vaste en mobiele telefonie geïntegreerd in één oplossing. We kunnen nu zelf bepalen of een medewerker een vast of mobiel toestel heeft. Het is een flexibele oplossing, die op maat kan mee veranderen met onze organisatie.”

“Met de implementatie van KPN ÉÉN realiseren wij de komende jaren een aanzienlijke besparing op onze telefonie, ten opzichte van hoe het hiervoor geregeld was. Tegelijk hebben we nu een oplossing die ons veel nieuwe functionaliteiten biedt, zoals een uitgebreide receptie- en callcenterfunctie, een directe koppeling met ons AFAS-systeem en rapportagemogelijkheden op maat.”

“Met de zapper-app zijn al onze medewerkers optimaal bereikbaar. Altijd en overal. Tevens kan mobiel eenvoudig via het vaste nummer uitgebeld worden. Intern kunnen we via zapper heel eenvoudig met elkaar bellen en snel zien wie beschikbaar is en wie wanneer bereikbaar is. En dit alles over een bewezen betrouwbaar netwerk.”

Prettig en transparant

“Tijdens de marktverkenning zijn er verschillende gesprekken geweest met onder andere VTM Groep. Dit verliep prettig en transparant. Ook werd snel duidelijk dat VTM Groep zegt wat ze doen en doen wat ze zeggen. Er werd pro-actief meegedacht over oplossingen en we konden goed schakelen met de account- en projectmanager.”

“Belangrijk in dit traject was vooral dat VTM goed onze wensen en behoeften wist te definiëren. En belangrijker nog, ook goed wist te vertalen naar de praktijk. Ze begrepen wat wij wilden en nodig hadden. En dat is waar het uiteindelijk mee begint.”

“Overigens geldt dit niet alleen voor de account- en projectmanager, maar ook de binnendienst van VTM heeft mij prettig verrast. Alles wordt snel opgepakt en afgehandeld. De interne samenwerking binnen VTM is duidelijk op orde en dat is ook de manier waarop jullie jezelf presenteren aan tafel. Ik durf wel te stellen dat zonder deze binnendienst de samenwerking niet zo zou zijn als dat die nu is. Mijn complimenten.”

Veel meer dan alleen klant-leverancier relatie

“VTM Groep heeft een breed portfolio aan producten en diensten. We zijn ook in gesprek over verdere samenwerking. Denk bijvoorbeeld aan het monitoren van onze ondergrondse afvalcontainers via M2M-dataconnectiviteit over het LoRa-netwerk van M2M Services, onderdeel van de VTM Groep. Ook daarover zijn we momenteel in gesprek. We zijn de standaard klant-leverancier relatie allang ontstegen. We werken echt als partners samen aan nieuwe mogelijkheden en diensten.”

 

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze maandelijkse business update.