Online samenwerken met collega’s wordt steeds belangrijker

Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van het werk bestaat uit samenwerken. Tegelijk groeit het percentage medewerkers dat op afstand werkt. Op afstand samenwerken wordt dan ook steeds belangrijker voor organisaties. Maar hoe zorg je dat medewerkers optimaal online kunnen samenwerken en welke voordelen biedt online samenwerken?


Online samenwerking pure noodzaak

Omdat medewerkers vaak op meerdere locaties en op verschillende tijdstippen werken, is online samenwerking pure noodzaak. Aan documenten wordt dikwijls door groepen gewerkt, waarbij elk lid altijd de laatste versie moet kunnen inzien. Om te voorkomen dat een project stagneert moet alle belangrijke informatie ook van afstand toegankelijk zijn voor werknemers. Uiteraard wel goed beveiligd.


Microsoft

Steeds meer bedrijven hebben een digitale werkplek om efficiënt te kunnen werken. Clouddiensten en mobiel kunnen werken zijn hier belangrijke onderdelen van. Microsoft, een belangrijke partner van VTM, heeft dat tijdig ingezien. Kantoorsoftware zoals Office 365 is sterk gericht op het online samenwerken in groepen.

Online software en de moderne werkplek maken het makkelijker buiten kantoor te werken of op andere tijdstippen. VTM biedt beheerde werkplekken aan, gebaseerd op Microsoft 365, dat naast Office 365 nog andere diensten omvat waaronder Windows 10 Enterprise. Hiermee kan altijd en overal effectief samengewerkt worden, veilig en vertrouwd. De nieuwe werkplek maakt gebruik van de cloud, alles is afgestemd op het werk van het individuele personeelslid, met als doel diens prestaties te verbeteren.


Stap voor stap over naar de cloud

De overstap naar de Cloud kan het beste stap voor stap gedaan worden. Beginnen bij de werkomgeving is een goede eerste stap. In plaats van een gestandaardiseerde werkplek is een voor iedereen gepersonaliseerde werkomgeving mogelijk: een werkplek die rekening houdt met verschillen in werkstijl of afdeling.

Cloudtransitie leidt tot productievere medewerkers. Naast de klassieke fysieke werkplek creëer je hiermee ook de virtuele (cloudgebaseerde) werkplek, waarbij medewerkers altijd en overal kunnen werken alsof ze werken vanuit het eigen kantoor.


Veel tools om samen te werken

De cloudgebaseerde werkplek maakt dat medewerkers goed op afstand kunnen werken. Om optimaal te blijven samenwerken zijn er diverse tools beschikbaar. Populair en veelomvattend is bijvoorbeeld Microsoft Teams.

Microsoft Teams, geïntegreerd met Office 365, brengt alles samen in een gedeelde 'werkruimte', waarin medewerkers onderling communiceren, efficiënter samenwerken en eenvoudig bestanden delen. Het is mogelijk om per team of per project meerdere communicatiekanalen en chats aan te maken.

Lees ook:
Microsoft Teams maakt samenwerken nog makkelijker. Wat is het en wat kun je er mee?


Boost

De coronacrisis heeft het werken op afstand een enorme boost gegeven. Zodra de crisis voorbij is zal de wereld er anders uitzien; de verwachting is dat op afstand werken voor veel organisaties vast onderdeel van de bedrijfsvoering zal blijven. Belangrijk om daar de IT-infrastructuur op af te stemmen. Overstappen op de moderne werkplek helpt organisaties productief en wendbaar te houden.

 

Bezoekers van deze pagina bekeken ook:

 

Volgende

De waarde van ICT
De waarde van ICT (in crisistijd)