Onbezorgd bellen en internetten binnen de EU al vanaf 1 juni

Goed nieuws! Vanaf 1 juni 2017 gebruikt u uw Zakelijk Mobiel KPN abonnement binnen de EU zoals u in Nederland gewend bent. Uw minuten, sms’jes en MB’s betaalt u dan niet meer apart, maar gaan uit uw huidige bel- en internetbundels. Wel zo gemakkelijk en voordelig!

Nieuwe regelgeving

Vanaf half juni zijn alle telecomaanbieders in Nederland verplicht de nieuwe regelgeving rond mobiel gebruik in het buitenland te volgen. Het uitgangspunt daarvan is dat Nederlandse tarieven in de hele EU gelden zonder dat u een toeslag betaalt. KPN voert deze nieuwe regelgeving al per 1 juni 2017 in.

Roam Like HomeZonder extra kosten bellen, sms'en en mobiel internetten

Met uw zakelijke mobiele abonnement kunt u tegen dezelfde tarieven internetten, bellen en sms’en in alle EU-landen. Daarnaast zijn nog een aantal extra landen toegevoegd. Zie onderaan deze pagina om welke landen het gaat.

Dit geldt zowel voor nieuwe abonnementen als voor klanten die al een abonnement van KPN hebben.

Wat zijn de voordelen voor u?

  • Gebeld worden in de EU is gratis. U kunt dus ieder telefoontje gerust opnemen.
  • Hebt u onbeperkt bellen? Dan kunt u ook echt onbeperkt bellen binnen de EU.
  • Als u geen bundel hebt of buiten uw bundel belt, sms’t of internet, betaalt u de reguliere Nederlandse tarieven.
  • U hebt geen speciale EU-bundels meer nodig. Hebt u een EU-bundel aan staan? Dan komt deze automatisch per 1 juni te vervallen.

Hebt u nog vragen?

Neem contact op via 0174 52 73 20 of servicedesk@vtmgroep.nl. Wij helpen u graag.

 

Extra informatie

Bellen vanuit Nederland naar een Nederlands mobiel nummer in het buitenland valt wel onder de nieuwe regelgeving. Bellen vanuit Nederland naar vaste of mobiele nummers in de EU valt niet onder de regulering. Dus:

  • Wanneer u vanuit Nederland belt naar het Nederlandse mobiele nummer van een collega die op zakenreis is in Frankrijk, valt dit binnen de bundel.
  • Wanneer u vanaf een kantoor in Frankrijk met uw Nederlandse mobiele nummer een taxi boekt in Frankrijk omdat het regent, valt dit binnen de bundel.
  • Wanneer u vanaf een kantoor in Frankrijk met uw Nederlandse mobiele nummer belt naar een Franse collega in hetzelfde kantoorgebouw, valt dit binnen de bundel.
  • Wanneer u vanaf kantoor in Frankrijk met uw Nederlandse mobiele nummer belt naar een collega in Nederland, dan valt dit binnen de bundel.
  • Wanneer u vanuit Nederland mobiel belt naar het vaste of mobiele nummer van een buitenlandse zakenrelatie binnen de EU, valt dit buiten de bundel.

N.B. Bellen naar nummers buiten de EU valt nooit binnen de bundel. Voor bestemmingen buiten de EU is het mogelijk een Wereldbundel aan te schaffen.


Hoe zit het met de data-only abonnementen?

De nieuwe regelgeving is ook hierop van toepassing. Het data-abonnement is ook binnen de EU te gebruiken. Dat geldt ook voor Groep SIM. Groep SIM is een data-kaart zonder eigen bundel. Deze maakt gebruik van de databundel van het bijbehorende Zakelijk Mobiel abonnement.


Hoe zien de buitenbundeltarieven voor bellen, SMS’en en internetten eruit?

Zakelijk Mobiel Flexibel heeft geen bundel. Voor bellen en SMS’en geldt zowel binnen NL als in de EU een tarief van € 0,10. Bij de abonnementen met een bundel, gaat het buitenbundeltarief in op het moment dat de bundel volledig verbruikt is. Bij Zakelijk Mobiel Bundel geldt op dat moment een tarief van € 0,08 per min/sms. Wanneer u voor 1 december 2016 een Zakelijk Mobiel Bundel XL abonnement hebt afgesloten geldt een buitenbundeltarief voor bellen en SMS’en van € 0,06 . Sinds 1 december 2016 beschikt dit abonnement over onbeperkt bellen. Alle klanten met onbeperkt bellen en sms’en in hun bundel, kunnen dit ook in de EU. Het buitenbundeltarief is dan niet van toepassing.

Flexibel € 0,20
Bundel € 0,08
Bundell XL € 0,06
Onbeperkt € 0,02
Onbeperkt XL € 0,01

Buitenbundeltarieven voor data-only abonnementen
4G individuele bundels:
Mobiel Internet 1GB 4G € 0,06
Mobiel Internet 3GB 4G € 0,02
Mobiel Internet 10GB 4G € 0,01


In deze landen internet, belt en sms't u uit uw bundel zoals in Nederland

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden.

Frankrijk is inclusief Franse Overzeese gebieden: Guadeloupe, Martinique, Frans Guyana, Réunion, Mayotte en Saint Martin

Portugal is inclusief Azoren en Madeira Spanje is inclusief de Canarische eilanden Verenigd Koninkrijk is inclusief Gibraltar

De EU regulering is niet geldig in bijvoorbeeld Turkije, Servië, de Nederlandse Antillen, Aruba en Curaçao.

Extra landen

Daarnaast is er een aantal landen toegevoegd: Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland, Andorra, Faeröer Eilanden, Kanaaleilanden (Guernsey, Jersey), Isle of Man, Monaco, San Marino en Vaticaanstad.

Bron: www.kpn.com