NS-storing duidelijk voorbeeld van niet goed werkende back-up voorziening

Afgelopen maand ontving je een 6-stappenplan om jouw organisatie beter te beschermen tegen incidenten. Een belangrijk onderdeel hiervan waren de back-ups van gegevens en bestanden en het 'Disaster Recovery Plan'. Precies op die punten ging het mede mis bij de NS, waardoor er de gehele dag geen enkele trein kon rijden in Nederland.

Op zondag 3 april werd het planningsysteem van de NS geüpdatet. Deze update ging mis waardoor er een storing ontstond en veel treinen op de verkeerde plek stonden. Normaal gesproken kan er in zo’n geval teruggevallen worden op een back-up. Waarom dat zondag niet lukte zal door de NS nog grondig worden onderzocht.

Automatische online back-ups

Jouw data en ICT-omgeving is een belangrijk bedrijfskapitaal. Zonder deze gegevens staat alles stil, letterlijk in het geval van de NS. Er kan van alles misgaan, een nieuw virus bijvoorbeeld, dat toeslaat omdat de virusscanner het net te laat ontdekt, de server die crasht, of het complete systeem gaat verloren als gevolg van brand of diefstal. En dan hebben we het nog niet eens over gewone gebruikersfouten, een bestand dat per ongeluk overschreven of verwijderd wordt.

Back-up Online van VTM maakt automatisch back-ups van jouw bestanden en gegevens. De back-up wordt naar een data center gestuurd, daar liggen jouw bestanden veilig opgeslagen, klaar om eenvoudig weer te worden teruggehaald. Onze back-up diensten zijn beschikbaar voor zowel jouw servers, als voor jouw werkstations.

Streng bewaakte data centers

VTM maakt gebruik van data centersmet het hoogste veiligheidsniveau. Die zijn volledig ingericht voor betrouwbare gegevensopslag. De omstandigheden zijn ideaal voor gegevensopslag; aan alle veiligheidsaspecten is gedacht. Altijd is een tweede locatie paraat om de gevolgen van eventuele calamiteiten op te vangen. Daardoor heb je de zekerheid van een beschikbaarheid van jouw gegevens tot wel 99,5%.

Een back-up hebben van data is echter één aspect van de oplossing. Je wil zeker zijn dat de back-up te gebruiken is wanneer dit genoodzaakt is.

Disaster Recovery Plan

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat de back-up ook te gebruiken is wanneer dit nodig is, is het belangrijk om systemen beschikbaar te hebben waar deze op geïnstalleerd kan worden en dit proces regelmatig te testen.

Met een ‘Disaster Recovery Plan’ kun je voorbereidingen treffen, zodat je niet verrast wordt door tegenslagen. Vergeet deze niet te (laten) testen. Zo kun je VTM vragen, periodiek de beschikbaarheid van de back-ups en mogelijkheden om deze te herstellen, te testen. In het geval dat er zich een calamiteit voordoet, kan dit proces als routine worden herhaald waardoor de snelheid van herstel wordt geoptimaliseerd en je met jouw systemen snel weer (vanuit de cloud) verder werkt.

Disaster (Data) Disaster Recovery Plan in 5 stappen

  1. Maak een risico- en impactanalyse.
  2. Inventariseer de beschermings- en herstelmogelijkheden.
  3. Bepaal de herstelstrategie (Recovery Strategy).
  4. Stel het Disaster Recovery Plan op.
  5. Test het Disaster Recovery Plan.

Met Back-up Online behoren tapes maken en wisselen of het gebruik van een externe harde schijf tot het verleden. En met het Disaster Recovery Plan ben je nog beter voorbereid. Voor VTM is dit core business. 

 
Deel dit artikel via:
 

Thema-mailing - 6-stappenplan 

6-stappenplan om jouw organisatie beter te beschermen tegen incidenten. 

Bekijken

Zeker zijn van een goed werkende back-up voorziening?

Met datacenters van het hoogste veiligheidsniveau, beschikt jouw organisatie over een betrouwbare gegevensopslag.  Laat hieronder jouw gegevens achter en we gaan samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

* verplichte velden