Negatief update-advies voor iOS 9

Wereldwijd heeft een groot aantal gebruikers van Apple iPhones, iPads en iPod Touch muziekspelers problemen met hun apparaat na een poging iOS 9 te installeren. Experts raden momenteel af iOS 9 te downloaden en te installeren.

Experts adviseren dat gebruikers van een iPhone, iPad of iPod Touch beter even kunnen wachten met het uitvoeren van een update naar iOS 9. De update heeft al bij een groot aantal gebruikers tot problemen geleid, waardoor veel gebruikers van een iPhone, iPad of iPod Touch hun apparaat zelfs geheel niet meer kunnen gebruiken.

Vijf dagen nadat Apple iOS 9 heeft uitgebracht als update voor een groot aantal iPhones, iPads en iPod Touch muziekspelers, blijven grote aantallen gebruikers van deze toestellen tegen problemen aan lopen. Op sociale netwerken wordt steen en been geklaagd over updates die mislukken, waarna toestellen onbruikbaar worden.

In eerste instantie werd gedacht dat de grote drukte op de servers van Apple oorzaak was van de problemen met iOS 9. Hoewel dit ook debet heeft gedaan aan de problemen met iOS 9, lijkt het daadwerkelijke probleem dieper te zitten. Apple is volgens Reuters momenteel 24 uur per dag bezig om de problemen in kaart te brengen en een oplossing te kunnen uitbrengen.

Sinds 16 september is iOS 9 als update beschikbaar voor een groot aantal zogenaamde 'iDevices' (iPhones, iPads en iPod Touch muziekspelers). Alle 'iDevices' die worden aangedreven door een Apple A5 processor of hoger kunnen middels een update voorzien worden van iOS 9, de nieuwste versie van het iOS besturingssysteem.

Foutmelding

Veel mensen die de update naar iOS 9 uit proberen te voeren, krijgen te maken met problemen. Het toestel geeft aan dat de update is mislukt, waarna het toestel niet meer gebruikt kan worden. De enige oplossing lijkt een hard-reset te zijn waarbij de gebruiker alle gegevens en apps die op zijn of haar toestel aanwezig zijn verliest.

Toch gaat de update lang niet bij iedereen fout. Uit actuele cijfers van Mixpanel blijkt dat op het moment van schrijven van dit artikel al ruim één op de drie van alle iDevices is bijgewerkt naar iOS 9. Hoewel er op sociale media veel wordt geklaagd, zijn er geen exacte cijfers beschikbaar bij hoeveel mensen de iOS 9 update tot nu toe fout is gegaan.

Nog geen oplossing beschikbaar

Medewerkers worden in Apple Stores overspoeld met problemen, maar hebben buiten de hard-reset optie ook nog geen oplossing voor het probleem, zo blijkt.

Apple heeft vooralsnog niet gereageerd op de problemen, maar is naar verluidt wel naarstig op zoek naar een oplossing voor de problemen. Experts adviseren daarom aan alle gebruikers die iOS 9 nog niet hebben gedownload en hebben geïnstalleerd even te wachten totdat Apple met een nieuwe update komt waarin de problemen zijn opgelost.

Bron: http://www.gsmhelpdesk.nl/nieuws/11687/negatief-update-advies-voor-ios-9