Nederland gidsland in termen van IoT-initiatieven

Slimme inzet van innovatieve technologie maakt dat het Internet of Things (IoT) een steeds volwassener status begint te krijgen in ons werk en leven. Door groeiende investeringen in IoT geschiktheid is Nederland samen met Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, zelfs een gidsland in termen van IoT-initiatieven.

Dit stelde Vodafone eerder dit jaar naar aanleiding van een rapport dat zij hebben uitgebracht over de impact van 5G. In het rapport wordt gericht aan beleidsmakers uiteengezet wat de impact is van de introductie van 5G. Het zijn dan met name de brede toepassingsmogelijkheden in tal van industrieën die 5G zoveel anders maakt dan de huidige 4G standaard. Denk aan robotisering, smart cities, gezondheids- en thuiszorg, vervoer en industriële toepassingen.

Potentieel

De IoT-markt in Nederland is voorspeld te groeien naar 58 miljoen euro in 2020. Een sterk groeiende markt met een toenemend potentieel aan toepassingen binnen bedrijfsmodellen en -processen. Organisaties die IoT reeds hebben omarmd beginnen hier de resultaten van te zien. Organisaties die nog niet zijn overgestapt beginnen door concrete voorbeelden overtuigd te raken van de vele toepassingsmogelijkheden.

Om mee te kunnen blijven groeien als gidsland voor IoT initiatieven is het belangrijk dat Nederland actief blijft inzetten op technologische ontwikkelingen die meer IoT initiatieven mogelijk maken. Het Internet of Things zal leiden tot enorme stromen aan data en explosieve groei van het aantal apparaten met een internetverbinding. De verwachting is dat met 5G duizend keer zoveel data verstuurd zal worden als nu met 4G. Er zijn dan ook grote belangen om 5G verder te ontwikkelen.

 

Volgende

5G
Altijd verbonden met 5G