Monitoren van luchtkwaliteit middels sensoren

Afgelopen maandag zijn de scholen in de regio Zuid weer opengegaan en dat betekent een einde aan de zomervakanties voor de scholen. Echter zijn bij veel scholen nog altijd zorgen over de ventilatie en luchtkwaliteit volgend de Algemene Onderwijsbond. De PO-raad heeft eerder al het kabinet geadviseerd om meer te investeren in het monitoren van de luchtkwaliteit. Luchtkwaliteit monitoring is zelfs al verplicht gesteld door de Belgische overheid in alle openbare ruimtes.

Een gezond binnenklimaat is belangrijk voor plekken waar groepen mensen (langdurig) binnen zitten, zoals scholen, horeca, retail en zorginstellingen. Luchtkwaliteit monitoring middels sensoren is een IoT-oplossing, waarmee éénvoudig de luchtkwaliteit in binnenruimtes wordt gemeten.

Luchtkwaliteit monitoring in gebouwen is natuurlijk niet nieuw. Diverse tools, diensten en producten zijn al beschikbaar om inzicht te verschaffen in de luchtkwaliteit. Door de pandemie is de vraag naar luchtkwaliteit monitoring echter omhoog geschoten om een gezonde en prettige werk- en leefomgeving te creëren.

Luchtkwaliteit monitoring

Door gebruik te maken van slimme meters worden ruimtes voortdurend gemonitord en wordt data centraal verzameld in een overzichtelijk dashboard. Bovendien zijn de sensoren voorzien van visuele alarmering (rood, oranje, groen) en kan er ingesteld worden dat een e-mail of sms wordt verstuurd wanneer waarden in kritieke gebieden komen.

De voordelen van luchtkwaliteit monitoring:

  • In één oogopslag de huidige en historische situatie van alle ruimtes inzien;
  • Signaleringsfunctionaliteit welke meldt dat een ruimte geventileerd moet worden;
  • Verbeteren van gezondheid, concentratie en welzijn van gebruikers van jouw gebouw;
  • Inzicht in de luchtkwaliteit van ruimtes via een digitale weergave in een eigen dashboard.

Eén oogopslag

Met de complete oplossing voor luchtkwaliteit monitoring heb je in één oogopslag inzicht in de situatie van alle ruimtes en kun je met vertrouwen de deuren van jouw organisatie, school, zorginstelling, winkel of restaurant geopend houden.

De luchtkwaliteit sensor wordt geleverd op een speciaal daarvoor ontwikkelde IoT display. Door deze display in het zicht van bezoekers te plaatsen, kunnen zij actief de luchtkwaliteit van de ruimte inzien. Hiermee straal je uit de luchtkwaliteit in jouw ruimtes serieus te nemen en kunnen jouw bezoekers met een veilig gevoel gebruik maken van de faciliteiten.

Contact

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van luchtkwaliteit monitoring? Neem dan contact met ons op via: 0174 22 66 92 of info@vtmgroep.nl. Wij helpen je graag verder.

 
Deel dit artikel via:
 

Whitepaper - Internet of Things is here to stay

Met data meer inzicht verkrijgen in je bedrijfsprocessen? 

Download whitepaper

Volgende

Premium wifi overal uitstekende veilige wifi
Overal zorgeloze wifi op de zaak