MKB wil zakelijke en privégesprekken liefst gescheiden houden

De meerderheid van de medewerkers in het MKB houdt zakelijke en privégesprekken het liefst altijd strikt gescheiden. Ook hebben MKB'ers behoefte aan verschillende functies op het gebied van optimale bereikbaarheid en gebruikerservaring.

Bron: tbmnet.nl/nieuws/meer-dan-helft-mkb-wil-zakelijke-en-privegesprekken-altijd-gescheiden-houden

De scheidslijn tussen werk en privé vervaagt steeds meer. Hoe houden medewerkers de controle over hun bereikbaarheid, zonder dat dit hun gaat opbreken? Uit onderzoek van Multiscope, in opdracht van Voiceworks, naar de behoefte van zakelijke gebruikers anno 2016, blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden (55%) altijd zakelijke gesprekken van privégesprekken wil scheiden. 30 procent van de MKB’ers wil op ieder moment van de dag kunnen bepalen of hij zakelijk of privé bereikbaar is.

Voorkeuren voor bereikbaarheidsfuncties

Uit het onderzoek blijkt ook dat het MKB behoefte heeft aan verschillende functies op het gebied van optimale bereikbaarheid. Het zelf kunnen instellen van de beschikbaarheid wordt door veel respondenten als belangrijk gezien (46%). Evenals het zelf kunnen bepalen wanneer oproepen binnen komen (40%).

31 procent van de respondenten gaf aan dat zij behoefte hebben aan de doorschakeling van een vast nummer op een mobiele telefoon. Door middel van een doorschakeling, of zelfs een diepgaande vast-mobiel-integratie, is een gebruiker te allen tijde op zijn vaste nummer bereikbaar voor inkomende en uitgaande gesprekken.

Daarnaast is er relatief veel behoefte aan ‘oproepen tijdens vergaderingen doorschakelen’ (27%), ‘een oproep na een tijdje ook op een ander toestel laten overgaan’ (26%) en ‘twee mobiele nummers, zowel zakelijk als privé, op één simkaart/toestel uit laten komen’ (26%).

Regisseur van uw eigen bereikbaarheid

Telefonie en het regisseren van persoonlijke bereikbaarheid spelen in het MKB een belangrijke rol. Met onze hoogwaardige oplossingen faciliteert VTM medewerkers in het MKB hierin en stellen wij u in staat het meeste uit de techniek van vandaag te halen.

Enkele van onze oplossingen: