Microsoft Teams tijdelijk gratis beschikbaar

Microsoft maakt hun zakelijke thuiswerksoftware tijdelijk gratis beschikbaar vanwege de grote thuiswerkbehoefte als gevolg van het COVID-19-virus. Microsoft wil het zo makkelijker maken voor medewerkers van bedrijven om thuis te werken en verbonden en productief te blijven.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is hét samenwerkplatform van Microsoft. Dé hub voor samenwerken en communiceren in groepsverband.

Microsoft Teams brengt alles samen in een gedeelde 'werkruimte', waarin medewerkers onderling communiceren, efficiënter samenwerken en eenvoudig bestanden kunnen delen. Het biedt een gebruikersvriendelijke, veilige en geïntegreerde oplossing om samen te werken en digitaal te vergaderen. Zowel intern als extern.

Bekijk de kracht van Microsoft Teams in 30 seconden


Premiumversie Microsoft Teams zes maanden gratis

Microsoft maakt wereldwijd een Office 365 E1 trial zes maanden gratis beschikbaar voor organisaties, inclusief Microsoft Teams.

In Teams kunnen verschillende teams, projecten en kanalen aangemaakt worden waarin eenvoudig kan worden samengewerkt. Het biedt de mogelijkheid om:

  • informatie te delen;
  • te vergaderen;
  • aan projecten te werken;
  • en online- en videovergaderingen in te plannen.

Zo behoud je jouw bedrijfscontinuïteit, zelfs als al jouw medewerkers vanuit huis werken.

Zowel intern als extern

Teams is een onderdeel van Office 365. Aan de Teams kanalen kan iedereen met een Office 365 licentie deelnemen. Medewerkers binnen één organisatie onder dezelfde licentie, maar ook externen kunnen eenvoudig aan een team of overleg worden toegevoegd. Zelfs als die nog geen Teams gebruiken, een Office licentie is genoeg.

Heb je een Office 365 licentie, maar werk je nog niet met Teams? Ga dan als volgt te werk:

  • Start Teams; klik in Windows op Start en zoek naar Microsoft Teams
    - Heb je een Mac, ga naar de map Programma’s en klik op Microsoft Teams
    - Op mobiel download je de Teams app en klik je op het pictogram van Teams

  • Meld je vervolgens eenvoudig aan met jouw gebruikersnaam en wachtwoord voor Office 365.


Optimaal vergaderen in Microsoft Teams

Als gezegd, aan de Microsoft Teams kanalen kan iedereen met een Office 365 licentie deelnemen. Kijk voor meer informatie over het aanmaken en uitnodigen voor een vergadering op: Optimaal vergaderen met Microsoft Teams


Microsoft Teams Quick Start Guide

De app is zeer gebruiksvriendelijk. Toch kunnen wij ons voorstellen dat je niet direct weet waar te beginnen. Daarvoor biedt de Microsoft Teams Quick Start Guide uitkomst.

Wanneer je een meeting organiseert of deelneemt aan een meeting, hoe zorg je er dan voor dat je alles uit deze meeting haalt? Lees in dit blog meer over de meest optimale vergaderervaring in Microsoft Teams; 9 tips for having the best online meeting experience with Microsoft Teams


Microsoft Teams voor jouw organisatie

Ben je IT professional en wil jij ook Microsoft Teams uitrollen binnen jouw organisatie, en Teams gratis gebruiken aankomende periode, neem dan contact op met VTM.

Ben je niet bekend met Microsoft Teams en ben je voornamelijk benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan ook: Microsoft Teams: wat is het en wat kun je ermee?

Mocht je vragen hebben over de mogelijkheden van Teams binnen jouw organisatie, neem dan contact op met VTM.

 

Volgende

KPN Mijn Vergadernummer
KPN Vergadernummer