Microsoft & Solarwinds maken het IT-partners makkelijker

Onze belangrijke IT partners Microsoft & Solarwinds gaan samenwerken om Microsoft 365 Beheer te integreren in Solarwinds RMM. Doel is het verbeteren van monitoring en beheer van apparaten voor MSP'sin één apparaatweergave.

Bedrijven staan voor de uitdaging om medewerkers in staat stellen om overal en op elk apparaat op een veilige manier te kunnen werken. Microsoft 365 integreert Office-apps en samenwerkingstools zoals Microsoft Teams en werkt op deze manier samen met SolarWinds om het voor managed service providers eenvoudiger te maken om gegevens en apparaten te beveiligenen te beheren.


Microsoft Intune vanuit de N-central- en RMM-dashboards

De samenwerking is bedoeld om Microsoft 365-mogelijkheden te integreren met SolarWinds N-central en SolarWinds RMM voor bewaking en beheer op afstand. Dit zorgt voor monitoring van apparaten die worden beheerd door Microsoft Intune vanuit de N-central- en RMM-dashboards wat één apparaatweergave, uitgebreide beheerfuncties en impactvolle rapportage mogelijk maakt.


Microsoft Intune vanuit de N-central- en RMM-dashboards


De mogelijkheid van één apparaatweergave kent vele voordelen. Zeker nu veel bedrijven zijn overgestapt op een langdurig thuiswerkscenario met een nog groter aantal apparaten die nu worden beheerd door Managed Services Providers (MSP's). Het stelt IT-partners die N-central of RMM gebruiken in staat om apparaten te ontdekken die door Intune worden beheerd en die apparaten te monitoren vanuit de N-central of RMM-dashboards. Gegevensbescherming wordt zodoende verbeterd en de monitoring en de efficiëntie van het beheer worden gestroomlijnd.


Waarom doen SolarWinds MSP en Microsoft deze integratie?

Beide bedrijven bieden krachtige tools om managed services providers (MSP's) en kleine en middelgrote bedrijven (MKB's) te helpen bij het beheren en beveiligen van hun IT-apparaten en netwerken. Door Microsoft 365 te integreren met bewakings- en beheerplatforms op afstand - N-Central en RMM - van SolarWinds, kunnen MSP's alle apparaten van hun klanten vanaf één dashboard beheren, wat de efficiëntie en het vermogen om hun MKB-klanten veilig en draaiend te houden vergroot.

De nieuwe mogelijkheden staan gepland om later dit jaar live te gaan. Voor VTM is het een goed teken dat onze belangrijke IT partners/toolings met elkaar gaan samenwerken. Dit versterkt onze dienstverlening die wij kunnen bieden aan onze klanten.


Zie ook

  >  SolarWinds - IT Management Software & Monitoring Tools
  >  Microsoft - Computing, Intelligent Cloud & Reïnventing productivity

 

Volgende

Klantvideo Helicon videothumb
Klantverhaal Helicon CS - Real-time data, monitoring en beheer