Microsoft Defender For Office 365 verkleint de kans op een cyberaanval

Het aantal gevallen van cyberaanvallen is de afgelopen maanden enorm toegenomen. E-mail is één van de kanalen die veel door cybercriminelen wordt gebruikt.

Microsoft Defender For Office 365 is een tool die jouw bedrijf helpt bij het beschermen tegen cyberaanvallen. Microsoft Defender For Office 365 scant e-mails en filtert gevaarlijke e-mails, hyperlinks en bijlagen. Dagelijks worden er analyses verstuurd van potentiële bedreigingen die zijn binnengekomen via de e-mail.

Tevens is de Microsoft Defender For Office 365 benoemd tot de beste oplossing voor e-mailsecurity in The Forrester Wave. Microsoft Defender For Office 365 is een functionaliteit die in vele gevallen in de maandelijkse afgenomen licentie zit. Echter dient deze nog wel ingericht te worden.

URL scan met Safe Links

Een manier waarop cybercriminelen bedrijven hacken, is door middel van weblinks. Criminelen gaan steeds slimmer te werk. Er wordt onderzocht welke applicaties een bedrijf gebruikt. Vervolgens stellen cybercriminelen een e-mail op die vanuit de interne organisatie gestuurd lijkt. In de e-mail worden medewerkers bijvoorbeeld verzocht om hun gegevens achter te laten, omdat deze zijn verlopen. Het gebeurt regelmatig dat medewerkers hierin trappen door een moment van onoplettendheid.

Middels koppelingen worden weblinks (URL’s) in e-mails en documenten gescand door Microsoft Defender For Office 365. De weblinks worden gecontroleerd door de tool Safe Link. Als de link veilig is, kan de e-mail worden geopend. De e-mail wordt geblokkeerd als deze niet veilig is. Er wordt een melding verstuurd als er op een link wordt geklikt die niet veilig is. Als er toch op de verdachte link wordt geklikt, kom je terecht op een waarschuwingspagina.

De Safe Attachment Policy

Het is moeilijk om te bepalen of een e-mailbijlage veilig of schadelijk is. Een geïnfecteerde bijlage kan veel schade aanrichten. De Safe Attachment Policy van Microsoft beschermt jouw organisatie tegen onveilige e-mailbijlagen. De tool test de bijlage in een virtuele omgeving, voordat een medewerker de e-mail ontvangt. De bijlage wordt gelijk verwijderd als deze schadelijk is.

Anti-phishing policy

Spear-phishing is een poging om gevoelige informatie van een bedrijf te verkrijgen. Microsoft Defender For Office 365 maakt gebruik van de anti-phishing policy middels machine learning en algoritmes.

Daarnaast beschikt het systeem over spoof intelligence. Bij e-mail spoofing vervalsen cybercriminelen het e-mailadres van de verzender. Een voorbeeld hiervan is een e-mail van de bank waarbij wordt gevraagd om in te loggen via een link. Middels spoof intelligence wordt er onderscheid gemaakt tussen veilige en onveilige e-mails.

Trainen van je gebruikers

Het is belangrijk om medewerkers bewuster te maken van cyberaanvallen. Microsoft Defender for Office 365 traint medewerkers in het herkennen en rapporteren van cyberaanvallen. Met behulp van simulaties worden ze bewuster gemaakt van aanvallen. Tevens krijgen ze een waarschuwing wanneer ze op een onbekende koppeling klikken en helpt de tool bij het rapporteren van verdachte inhoud.

 
Deel dit artikel via:
 

Whitepaper - Modern Workplace

De Modern Workplace gebaseerd op Microsoft 365 is de meest geavanceerde werkplekoplossing die momenteel voor handen is. 

Whitepaper modern workplace

Download whitepaper

Wil jij ook minder kans op een cyberaanval? 

Wij hebben veel organisaties geholpen met de inrichting van de IT-omgevingen. Vul onderstaande contactformulier in en wij nemen contact met je op. 

* verplichte velden