Meerjaren strategie KPN; vol op glasvezel voor Nederland

De komende jaren zet KPN vol in op glasvezel. Vanaf volgend jaar worden jaarlijks circa 500.000 nieuwe glasvezel lijnen uitgerold, een recordaantal. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk, waarmee KPN vol inzet op verdere digitalisering van Nederland.

KPN investeert de komende 3 jaar zo’n 3,5 miljard euro om de digitalisering in Nederland te versnellen. Ook daarna gaat KPN door met de vernieuwing van zijn netwerk door koper te vervangen door glasvezel. Zo kan op termijn meer dan 80% van Nederland profiteren van de ‘hyperverbonden’ samenleving.

Nederland digitaliseert

Uit eerder onderzoek dit jaar bleek dat 62 procent van het Nederlandse MKB ‘meegaan in digitale ontwikkelingen’ ziet als een vereiste voor de toekomstige groei van hun organisatie. Ruim 60 procent van de ondervraagde ondernemers had de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in het (verder) digitaliseren van hun onderneming en 35% verwachtte in 2020 meer te investeren dan het afgelopen jaar.

Cijfers die laten zien dat veel ondernemers bezig zijn met digitalisering. De coronacrisis heeft deze digitalisering in extra stroomversnelling gebracht. Niet eerder werkten zo veel mensen vanuit huis. Goede, snelle internetverbindingen zijn belangrijker dan ooit. Glasvezel biedt samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.

Koersversnelling

Het huidige meerjarenplan is geen koersverandering van KPN, maar een koersversnelling. Gelijk aan de versnelde digitalisering van de samenleving, versnelt KPN de aanleg van glasvezel. Daarmee blijft Nederland digitaal voorop lopen op weg naar een hyperverbonden samenleving.

Nu het overgrote deel van MKB-ondernemers overstapt op toekomstvaste technologieën helpt KPN klantprocessen verder te vereenvoudigen en te digitaliseren. Bovendien biedt het tal van aanvullende mogelijkheden op het gebied van security, cloud en werkplek.

KPN blijft zijn netwerk open stellen voor concurrerende aanbieders om telecomdiensten te bieden. Dit biedt meer keuzevrijheid en maakt dat de capaciteit van het netwerk beter wordt benut.


Bezoekers van deze pagina bekeken ook:

Volgende

Stephan van den Bos Bove BV 5
Het moet aan de voorkant goed geregeld zijn!