M2M Services wint Telecom Inspirience Award

M2M Services wint Telecom Inspirience AwardDe Telecom Inspirience Awards worden jaarlijks uitgereikt om innovatieve projecten uit de telecombranche een platform te bieden. Mede ter inspiratie voor de complete branche. De categorie Rising Star Award is bedoeld om partijen te belonen die lef en visie tonen, kansen benutten en tijdig innoveren. Een vakjury van 17 prominenten uit de ICT- en telecomwereld verkoos uiteindelijk M2M Services met LoRa-Westland tot winnaar.

M2M Services maakt het Internet of Things hiermee laagdrempelig toegankelijk voor veel bedrijven die er iets mee willen. Ondernemers kunnen hun bedrijfsprocessen verder optimaliseren, rendementen verbeteren en ze zijn beter ingesteld op de toekomst

Telecom Inspirience Award

De award voor LoRa-Westland werd in ontvangst genomen door Chris Bosse, Rene Broxterman en Hans Olsthoorn. “Fantastisch dat we vanavond de prijs mee naar huis konden nemen. Vooral omdat het project LoRa-Westland echt staat voor onze manier van werken,” aldus Hans Olsthoorn, directeur van M2M Services.

“M2M Services bestaat inmiddels ruim 6 jaar. In 2010 hebben wij M2M Services opgericht, omdat wij toen al zagen dat Machine to Machine en Internet of Things een grote rol zouden gaan spelen. Inmiddels is M2M Services een belangrijke en bekende speler binnen deze vakgebieden. Met ons eigen LoRa-netwerk laten wij zien dat wij bereid zijn om hier in te investeren en IoT/M2M-toepassingen toegankelijk willen maken voor bedrijven.”

M2M Services wint Telecom Inspirience Award
M2M Services wint Telecom Inspirience Award 2016

LoRa-Westland

M2M Services heeft het LoRa-netwerk voor het Westland deze zomer gelanceerd. LoRa staat voor 'Long Range Low Power'. Deze technologie kan kleine hoeveelheden informatie uitwisselen tussen objecten en systemen bij een ultra laag stroomverbruik. Met LoRa-Westland kunnen de ruim 40.000 huishoudens en 12.000 bedrijven in de regio gebruik maken van de mogelijkheden van het Internet of Things.

Toepassingen: Van teeltmaximalisatie tot een volle prullenbak

Wethouder Theo Duijvestijn, Economische Zaken en Kennis en Innovatie van gemeente Westland, was in de zomer te gast bij de officiële lancering van het LoRa-netwerk Westland. “Dit LoRa-netwerk biedt veel mogelijkheden voor ondernemers. De komst van het LoRa-netwerk is een aanwinst in Westland en versterkt onze concurrentie positie,” aldus wethouder Duijvestijn.

De eerste pilots op het netwerk lopen inmiddels. Deze pilots variëren in soort en formaat. Zo wordt er bijvoorbeeld getest met de inzet van sensoren in de tuinbouwsector. Met LoRa kunnen draadloos specifieke teeltgegevens real-time in kaart gebracht worden, met uiteindelijk teeltmaximalisatie en kostenverlaging tot doel. Ook wordt getest met sensoren op kantoor. Bijvoorbeeld het reguleren van de temperatuur en luchtvochtigheid op kantoor, tot zelfs prullenbakken die zelf aangeven wanneer ze geleegd moeten worden.

Gateway dekking LoRa-Westland

M2M Services zoekt innovatieve ondernemers

Wat het project mede uniek maakt is dat M2M Services het LoRa-netwerk kosteloos ter beschikking stelt voor innovatieve ondernemers om samen pilot projecten in te richten. Op uiteenlopende niveaus levert het gebruik van LoRa concrete handvatten om bedrijfsprocessen en dienstverlening te optimaliseren. De toepassingen zijn eindeloos. En zeker niet beperkt tot alleen de regio Westland.

»»  Lees hier meer over LoRa-Westland


Deze award is voor M2M Services nog eens een extra stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan. Onze visie is dat het Internet of Things in ieders leven een grote rol van betekenis zal gaan spelen. Het stelt bedrijven in staat om efficiënter te gaan werken en heeft raakvlakken met veel verschillende bedrijfsprocessen. Door de slimme inzet van innovatieve technologie, zorgen wij voor duurzame oplossingen in ieder bedrijfsproces.

Volgende

Joeri Schnetz over M2M wordt VTM IoT thumb
M2M Services wordt VTM IoT