KPN zet eerste kopernetwerken uit in Nederland

Per 1 april is KPN begonnen met het uitschakelen van de eerste koperverbindingen in Nederland. Een historische stap, zeker als je bedenkt dat al sinds het einde van de 19e eeuw telefoon-, en later internetsignalen, via de koperen kabelnetwerken hebben gelopen.

In zes wijken gaat bij 40.000 huishoudens de koperdraad er uit. Deze stap is het begin van het grootschalig uitzetten van het complete kopernetwerk per 2023. Glasvezel is de toekomst!

Toekomstbestendige keuze

Nederlanders verwachten steeds meer van het netwerk. We gamen, streamen, kijken online tv, video vergaderen en gebruiken slimme apparaten. En toch staan we pas aan het begin van wat er thuis allemaal mogelijk is. Dat vraagt om een toekomstbestendig netwerk.

Twee netwerken naast elkaar blijven gebruiken is geen optie. Glasvezel is sneller, stabieler en betrouwbaarder, kortom een betere keus voor de toekomst. Bovendien is glasvezel ook nog eens beter voor het milieu, waardoor we op een duurzame manier gebruik kunnen blijven maken van internet, tv en telefoon.

Gefaseerde uitschakeling

Het kopernetwerk wordt gefaseerd uitgeschakeld in de eerste zes proefgebieden. In 2023 gaat het kopernetwerk op plaatsen waar glasvezel is aangelegd er op grote schaal uit. Het kopernetwerk wordt per 1 april 2021 beëindigd in de volgende gebieden:

  • Gemeente Amsterdam – IJburg (en omgeving)
  • Gemeente Bergeijk – Bergeijk (en omgeving)
  • Gemeente Berkelland – Eibergen (en omgeving)
  • Gemeente Ede – Bennekom (en omgeving)
  • Gemeente Eersel (Eersel (en omgeving)
  • Gemeente Zwolle – wijk Stadshagen (en omgeving)

Glasvezel voor jou?

Maak je gebruik van het kopernetwerk, terwijl een glasvezelnetwerk beschikbaar is in jouw straat? Vervang in dit geval de koperdraadverbinding voor 2023 door de glasvezelverbinding. Neem hiervoor contact op met jouw provider.

Neem voor de mogelijkheden van zakelijk glasvezel voor jouw organisatie contact op met VTM of lees meer over de voordelen van zakelijk glasvezel op vtmgroep.nl/zakelijk-glasvezel.

 

Volgende

vStD 8 april 4
Van Sensor Tot Dashboard groot succes!