KPN en VTM helpen; mobiele communicatie units direct in gebruik

Vanwege verscherpte maatregelen in verband met het coronavirus mogen verzorgingstehuizen in Nederland geen bezoek meer ontvangen. VTM heeft daarom verschillende verzorgingshuizen in het Westland kosteloos mobiele communicatie units aangeboden, zodat bewoners toch in contact konden blijven met hun dierbaren. Binnen één dag waren de eerste units al direct in gebruik.

Deuren sluiten

Afgelopen vrijdag verscherpte de overheid de maatregelen inzake het indammen van de coronacrisis. Verzorgingstehuizen en kleinere wooninstellingen moesten hun deuren sluiten voor bezoek van buiten. Voor ruim 120.000 ouderen en patiënten betekende dit dat zij geen bezoek meer mochten ontvangen van hun dierbaren.

Bij VTM en KPN ontstond al snel het idee om daar de helpende hand te bieden. Communicatie is voor beide organisatie core business, dus konden (en moesten) wij helpen. Het KPN Zorg Messenger platform biedt hiervoor al uitstekende mogelijkheden.

Om dit platform letterlijk aan het bed van de bewoners en patiënten te krijgen werden in rap tempo TV schermen, tablets en rijstandaarden aangekocht. Deze complete mobiele communicatie units zijn vervolgens kosteloos beschikbaar gesteld aan zorginstellingen in de regio Westland.

Vereende kracht

De interesse bij zorginstellingen was groot. Met vereende kracht werden deze units op zaterdag door en bij VTM op kantoor in elkaar gezet, om vervolgens op zondag al de eerste zorginstellingen te voorzien van mobiele communicatie units, compleet geleverd met techniek en verbinding.


Mobiele communicatie units - Zorg Messenger


Direct in gebruik

Dat de units zeer gewaardeerd werden en zeer welkom waren bleek wel uit het feit dat de units direct in gebruik werden genomen. Inclusief mooie berichten en reacties van de betreffende zorginstellingen. Daar worden wij blij van, daar doen we het voor!


Mobiele communicatie units - Zorg Messenger


Aanvragen

Dat de units zeer welkom waren bleek tevens uit de stroom aanvragen die wij hebben ontvangen. Inmiddels zijn alle beschikbare units gereserveerd en worden deze dagen uitgeleverd. Hiermee hopen wij ons steentje bij te dragen in deze moeilijke tijd en het voor ouderen en patiënten zo toch mogelijk te maken om in contact te kunnen blijven met hun dierbaren.


Lees meer hierover op

KPN en VTM helpen ouderen in contact te blijven met hun dierbaren


Zorg Messenger voor zorgprofessionals

Zorg Messenger van KPN is een totaaloplossing voor veilige digitale communicatie in de zorg. Kijk voor meer informatie over Zorg Messenger op Zorg Messenger voor zorgprofessionals.